Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο σαμποτάζ σε στρατιωτική βάση της Ρωσίας

Φωτιά έπληξε ρωσική στρατιωτική βάση στη Μόσχα νωρίς σήμερα (23/12), σύμφωνα με πληροφορίες. Μαινόταν για περισσότερες από τέσσερις ώρες σε εγκατάσταση στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Η νέα πυρκαγιά σημειώθηκε εν μέσω μιας σειράς μυστηριωδών επιθέσεων, καθώς φουντώνουν οι υποψίες ότι τα σαμποτάζ, που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η αιτία για πολλές από αυτές τις φωτιές.

«Η φωτιά ξέσπασε μέσα σε μονάδες γκαράζ στο 3 Sokolinaya Gora, κτηριο 10», είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων της Μόσχας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται στο σημείο. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε έδειξε καπνό να υψώνεται από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης επιβεβαίωσε μια κλήση για φωτιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει την πυρκαγιά. Δεν είναι σαφές εάν η στρατιωτική μονάδα συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ήρθε μια μέρα μετά από μια μυστηριώδη πυρκαγιά στο μοναδικό αεροπλανοφόρο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ το σκάφος βρισκόταν υπό επισκευή από προηγούμενη πυρκαγιά.

Ο ναύαρχος Kuznetsov οδήγησε το πλοίο στο ναυπηγείο Zvyozdochka στο Μούρμανσκ για επισκευές όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά στο σκάφος το οποίο είχε προβλήματα. Η φωτιά ξέσπασε στις καμπίνες στην πλευρά του λιμανιού της ναυαρχίδας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο επίσης έπιασε φωτιά το 2019. Η σημερινή πυρκαγιά θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω την επιστροφή του ναύαρχου Kuznetsov στην ενεργό δράση.

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν επίσης δύο εκρήξεις που προκάλεσαν μεγάλες πυρκαγιές σε βασικές ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ιρκούτσκ. Φλόγες που θύμισαν «Αρμαγεδδώνα» εκτοξεύτηκαν στον ουρανό από τη γιγάντια φλόγα στη μονάδα επεξεργασίας συμπυκνωμάτων Markovskoye, με τη θερμοκρασία να φθάνει τους -22 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό από την κόλαση προκλήθηκε από την «πυρκαγιά» στην περιοχή Ust-Kut της ανατολικής Σιβηρίας. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη στο Angarsk τρεις ημέρες νωρίτερα, η οποία συγκρίθηκε με σεισμό ή αεροπορικό δυστύχημα λόγω της ισχύος της.

Ξεχωριστά, μια τεράστια έκρηξη έπληξε έναν μεγάλο ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου περίπου 560 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα. Η αιτία ήταν ασαφής, αλλά βίντεο έδειχναν μια τεράστια βολίδα να καίγεται στη δημοκρατία της Τσουβασία. Ο αγωγός μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

 

newsbomb.gr

 

Shares