Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιταμούς χαρακτηρισμούς από τον Πολωνό πρόεδρο για Πούτιν

Εξοργισμένος είναι ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, με τους ηγέτες που μιλούν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τον πόλεμο που εκείνος κήρυξε στην Ουκρανία. Και δεν δίστασε να συγκρίνει τον πρόεδρο της Ρωσίας με τον Αδόλφο Χίτλερ!

Όσοι μιλούν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι, είπε ο πρόεδρος της Πολωνίας, σαν να είχαν συνομιλίες με τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν ιδιωτικές τηλεφωνικές επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ειδικά ο Μακρόν προκάλεσε την οργή των Ουκρανών λέγοντας ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να “ταπεινωθεί” ώστε να διατηρηθούν ζωντανές οι πιθανότητες εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης.

Σε συνέντευξή του στην Bild, η οποία αναρτήθηκε αρχικά αργά χθες (09.06.2022) το βράδυ στο κανάλι του στο YouTube, ο Αντρέι Ντούντα είπε ότι αυτού του είδους οι συνομιλίες το μόνο που κάνουν είναι να νομιμοποιούν έναν παράνομο πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μίλαγε κανένας έτσι με τον Αδόλφο Χίτλερ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Έλεγε κανένας ότι ο Αδόλφος Χίτλερ πρέπει να περισώσει την αξιοπρέπειά του; Ότι πρέπει να κινηθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ταπεινωτικό για τον Αδόλφο Χίτλερ; Δεν έχω ακούσει τέτοια λόγια», είπε ο Ντούντα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον οποίο η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να εξουδετερώσει απειλές για την ασφάλειά της, έχει ισοπεδώσει πόλεις, έχει σκοτώσει χιλιάδες αμάχους και έχει υποχρεώσει πάνω από επτά εκατομμύρια πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί της σύμμαχοι υποστηρίζουν ότι η Ρωσία διεξάγει έναν απρόκλητο πόλεμο για την αρπαγή εδαφών.

Σε κοινή τους τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν, στις 28 Μαΐου, ο Σολτς και ο Μακρόν κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να απελευθερώσει τους 2.500 μαχητές που βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης και να μιλήσει απευθείας με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η Ιταλία και η Ουγγαρία έχουν καλέσει την ΕΕ να ζητήσει ρητά μια εκεχειρία στην Ουκρανία και ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία και έχουν έτσι έρθει σε αντιπαράθεση με άλλες χώρες του μπλοκ, όπως η Πολωνία, που είναι αποφασισμένες να ακολουθήσουν μια σκληρή γραμμή απέναντι στη Μόσχα.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares