Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος – Πυρηνικά όπλα: Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο με πυρηνική δοκιμή!

Ο αμερικανικός στρατός εκτόξευσε με επιτυχία ένα ατομικό πυροβόλο ακριβώς πριν από 69 χρόνια την Τρίτη.

Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που ο αμερικανικός στρατός εκτόξευσε πυρηνικό όπλο από ένα από τα μεγάλα κανόνια, σύμφωνα με τον Στρατό. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε πολλούς τρόπους για να εξαπολύσει πυρηνική καταστροφή σε έναν εχθρό, συμπεριλαμβανομένου ενός ρυμουλκούμενου πυροβολικού που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 που μπορούσε να εκτοξεύσει έναν πυρηνικό γύρο γεμάτο με τόση εκρηκτική ισχύ όπως η ατομική βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα λιγότερο από μια δεκαετία νωρίτερα.

Το μηχανοκίνητο βαρύ πυροβόλο όπλο M65 του Στρατού 280 χλστ., το μεγαλύτερο κινητό πυροβολικό που κατασκεύασαν ποτέ οι ΗΠΑ, βασίστηκε στο βαρύ σιδηροδρομικό πυροβόλο Krupp K5 της Ναζιστικής Γερμανίας, ένα καταστροφικό όπλο έμμεσης βολής μέλη των συμμαχικών υπηρεσιών που πολεμούσαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με το όνομα “Anzio Annie .»

Ζυγίζοντας περίπου 85 τόνους, το πυροβόλο M65 απαιτούσε δύο φορτηγά μεταφοράς για να κινηθεί. Το 1953, ο στρατός των ΗΠΑ μετέφερε δύο από αυτά τα πυροβόλα σιδηροδρομικώς από το Fort Sill στην Οκλαχόμα, σε ένα σημείο δοκιμών στη Νεβάδα, όπου το προσωπικό του στρατού χρησιμοποίησε ένα από τα δύο πυροβόλα για να εκτοξεύσει ένα βλήμα πυρηνικού πυροβολικού στη μοναδική δοκιμή με πραγματικά πυρά του ατομικές δυνατότητες του όπλου. Στις 25 Μαΐου 1953, μόλις λίγους μήνες αφότου ένα πυροβόλο M65 έκανε ένα πολύ δημόσιο ντεμπούτο στην εναρκτήρια παρέλαση για τον Πρόεδρο Dwight D. Eisenhower, τα πληρώματα του στρατού χρησιμοποίησαν ένα πυροβόλο με το όνομα «Able Annie», ένα από τα μόλις 20 πυροβόλα M65 που κατασκευάστηκαν ποτέ. να εκτοξεύσει πυρηνική οβίδα.

 

πηγή:  en.protothema.gr

Shares