Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πόλεμος λογοκρισίας κατά του Τράμπ: Αμερικανικά ΜΜΕ κόβουν δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ

Πόλεμος λογοκρισίας κατά του Τράμπ: Αμερικανικά ΜΜΕ κόβουν δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ

Πόλεμος λογοκρισίας κατά του Τράμπ: Πρωτοφανές! Αμερικανικά δίκτυα «έκοψαν» τον Τραμπ: «Δεν μεταδίδουμε ψέμματα»

Πόλεμος λογοκρισίας κατά του Τράμπ: Πήρε τον λόγο για πρώτη φορά μετά την βραδιά των προεδρικών εκλογών, αλλά ορισμένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ αποφάσισαν χθες βράδυ να διακόψουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κρίνοντας ότι παραπληροφορούσε.

Ενώ η καταμέτρηση των ψήφων που κατατέθηκαν στις εκλογές συνεχίζεται, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παρουσιάστηκε μπροστά στις κάμερες για να πει, από τον Λευκό Οίκο, πως θα κέρδιζε «με ευκολία» εάν λογαριάζονταν μόνο «οι νόμιμες» ψήφοι, αλλά εάν η καταμέτρηση συμπεριλάβει «τις παράνομες ψήφους», οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν «να κλέψουν» τη νίκη στις εκλογές.

Πόλεμος λογοκρισίας κατά του Τράμπ: Αμερικανικά ΜΜΕ κόβουν δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ

Το MSNBC γρήγορα διέκοψε την απευθείας μετάδοση.

«Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», πέταξε ο παρουσιαστής Μπράιαν Ουίλιαμς.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση της προεδρικής συνέντευξης Τύπου.

Ο Τραμπ εγκατέλειψε το βήμα χωρίς να δεχθεί καμία ερώτηση.

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ.

Αλλά τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: «Πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της (…) να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares