Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας: «Μόνοι μας έως 24 ώρες αν γίνει κάτι στο Αιγαίο»…..

Πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας: «Μόνοι μας έως 24 ώρες αν γίνει κάτι στο Αιγαίο».....

Αποκάλυψη από τον Υφυπουργό Εσωτερικών προκαλεί σοκ . Αναφέρει ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία η Ελλάδα θα μείνει μόνη.


Την άποψη πως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να εκβιάσει τη σύγκρουση, αλλά και πως θα είμαστε μόνοι μας για 24 ώρες πριν υπάρξει διεθνής παρέμβαση σε μια τέτοια περίπτωση, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου μιλώντας στο ρ/σ Radio North.

«Είναι προφανές πως αν γίνει κάτι – προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει κάτι– τις πρώτες τουλάχιστον 12 έως 24 ώρες, μέχρι να κινηθούν όλοι οι αργοκίνητοι μηχανισμοί, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας, είμαστε μόνοι μας.

Προφανώς έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, αλλά αυτό δεν φτάνει» ανέφερε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε πως «άρα, λοιπόν, θα είναι η ώρα που τα ελληνικά στρατεύματα, το ναυτικό, η αεροπορία, θα πρέπει να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας και να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε επιβολέα».

«Νομίζω πως είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατηγός Φλώρος έστειλε το μήνυμα πως αν χρειαστεί θα είμαστε κυρίαρχοι σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξει και σχετικά σύντομα, εντός 24ώρου, διεθνής παρέμβαση για να εκτονωθεί η κατάσταση» εξήγησε ο κ. Καράογλου, στην ίδια κατεύθυνση.

de-facto

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares