Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Πόλεμος» Ε.Ε.-Ρωσίας για.. κορωνοϊό! – Βρυξέλλες: «Παραπληροφορείτε με υπερβολές» – Μόσχα: «Εμείς ή εσείς;»…

«Πόλεμος» Ε.Ε.-Ρωσίας για.. κορωνοϊό! - Βρυξέλλες: «Παραπληροφορείτε με υπερβολές» - Μόσχα: «Εμείς ή εσείς;»...

Σύγκρουση Βρυξελλών και Μόσχας έχουμε αυτή την ώρα με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς πηγές της Κομισιόν, σαφώς πανικοβλημένες από την έκταση της  καταστροφής σε Ιταλία, Ισπανία και δευτερευόντως, την Γαλλία, κατηγορούν την Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από το κύμα υπερβολικών δημοσιευμάτων για την πανδημία!

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε επικαλούμενο έγγραφο της ΕΕ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει «ρωσικό δάκτυλο» και στον κορονοϊό.

Το έγγραφο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έκανε λόγο για ρωσικά ΜΜΕ που έχουν αναπτύξει μια «σημαντική καμπάνια παραπληροφόρησης ενάντια στη Δύση για να επιδεινώσουν τον αντίκτυπο του κορονοϊού»!

«Μία σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα υπέρ του Κρεμλίνου σχετικά με τον COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε το εσωτερικό έγγραφο της 16ης Μαρτίου που έφτασε σε γνώση του Reuters.

«Ο πρωταρχικός στόχος της παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου είναι να επιδεινώσει την κρίση δημόσιας υγείας στις δυτικές χώρες… σύμφωνα με την ευρύτερη στρατηγική του Κρεμλίνου να επιχειρήσει να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες», αναφέρει, επίσης, το έγγραφο που εκπονήθηκε από το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ.

Δηλαδή η Μόσχα επιδείνωσε την κρίση δημόσιας υγείας στην πανδημία;

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε συνήγοροι κανενός, θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά στις Βρυξέλλες τα διαγγέλματα Κ.Μητσοτάκη, Ε.Μακρόν και Π.Σάντσεθ.

Ούτε σε… επίθεση ζόμπι θα είχαμε τέτοια διαγγέλματα!

Πριν λίγο η Ρωσία καταδίκασε τις «αβάσιμες» δηλώσεις, ότι «προωθεί καμπάνια παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό».

Πριν λίγο το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik μετέδωσε τις απαντήσεις της ρωσικής κυβέρνησης με τίτλο «Η Μόσχα καταδικάζει τις αβάσιμες αιτιάσεις πως η Ρωσία “σπέρνει πανικό” για τον κορονοϊό».

Και στο κείμενο γράφει σχετικά:

«Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία τροφοδοτεί την καμπάνια παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού είναι αβάσιμοι. Η ρωσοφοβική εμμονή της Δύσης θα έπρεπε να έχει μειωθεί εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού, αλλά οι αβάσιμες κατηγορίες συνεχίζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares