Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

“Πόλεμος” Άγκυρας-Τελ Αβίβ: Ισραηλινά “μάτια” στην Κρήτη-Τριάντα πλοία του ΠΝ “κλειδώνουν” τους Τούρκους…

”Φωτιά” έχουν πάρει Αιγαίο και Α. Μεσόγειος. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ενεργοποιήσει και το Ισραήλ, καθώς το σχέδιο Ερντογάν απειλεί και τα συμφέροντα του Τελ Αβίβ…

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας, οι Ισραηλινοί σηκώνουν ξανά κατασκοπευτικά στις περιοχές που ενδιαφέρουν τον Ελληνισμό. Πριν λίγες ημέρες είχαμε πτήση κατασκοπευτικού πάνω από το Γιαβούζ στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ πριν λίγες ώρες είχαμε πτήση πάνω από την Κρήτη, αλλά και στα σημεία που ανακοίνωσε η Τουρκία ότι θέλει να κάνει έρευνες και αυτό έχει την σημασία του.

Όπως είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα, ”κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού της Λιβύης Αλ Σαράι στην Άγκυρα, ελήφθη η απόφαση για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.”

Σύμφωνα με πληροφορίες, Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης φυσικού αερίου κάτω από την Κρήτη. “Η θαλάσσια περιοχή η οποία συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Σαράι με τον Ερντογάν, καλύπτει τα θαλάσσια οικόπεδα 15 και 20 που προσπαθεί να καταλάβει η Αθήνα. Μέρος του τεμαχίου 15, είναι μία από τις περιοχές των αδειών που η Ελλάδα προσπαθεί να κλέψει και βρίσκεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας (MEB), ενώ το τεμάχιο 20 βρίσκεται στον τομέα της Λιβύης”.

Εκεί λοιπόν έστειλαν κατασκοπευτικό οι Ισραηλινοί και όπως φαίνεται ”μπαίνει” και το Τελ Αβίβ στη σύγκρουση με την Τουρκία.

Σε ετοιμότητα το ΠΝ

Ταυτόχρονα, με τουλάχιστον 30 Μονάδες επιφανείας αλλά και υποβρύχια επιτηρεί το Πολεμικό Ναυτικό κάθε γωνιά του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο και τη Γαύδο. Και μπορεί λόγω καλοκαιριού οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες να έχουν σχετικά περιοριστεί ωστόσο το Αρχηγείο Στόλου εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να δοθεί η δυνατότητα στα πληρώματα να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας. Ακόμα και σε πλους ρουτίνας τα πλοία του Στόλου βρίσκουν την ευκαιρία να εκτελούν σενάρια ασκήσεων και συνεργασίες με την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με το newpost.gr.

Το δόγμα στο Πολεμικό Ναυτικό είναι ότι καμιά ευκαιρία δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη και οι κυβερνήτες να κρατούν συνεχώς το προσωπικό σε εγρήγορση με συναγερμούς και εκμετάλλευση κάθε διαθέσιμου μέσου για εκπαίδευση. Ακόμα και οι μικρότερες Μονάδες που επιτηρούν τα θαλάσσια σύνορα στο πλαίσιο των μέτρων για αποτροπή των μεταναστευτικών ροών συχνά δεν σταματούν να εκπαιδεύουν τα πληρώματά τους.

Οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού μάλιστα σχεδιάζουν τις επόμενες ημέρες και νέα επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων στο Αιγαίο με συμμετοχή φρεγατών, ταχέων σκαφών και υποβρυχίων.

https://twitter.com/GDarkconrad/status/1269918326928572417

pentapostagma.gr

Shares