Παρασκευή , 18 Ιουνίου 2021

Πολεμικό μήνυμα Μακρόν: Η Γαλλία δέχεται επίθεση!

Ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στη Βασιλική της Νοτρ Νταμ, όπου πραγματοποιήθηκε η φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή ενός άνδρα και δύο γυναικών…

Στο σημείο της επίθεσης μετέβη ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν  μετέβη εσπευσμένα στο σημείο της επίθεσης στη Νίκαια.

«Για μία ακόμη φορά, η χώρα μας βρίσκεται στον στόχο των ισλαμιστών τρομοκρατών και δέχεται επίθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι η Γαλλία δέχεται επίθεση», τόνισε στις δηλώσεις του ο Μακρόν.

«Για μια ακόμη φορά σήμερα το πρωί συμπατριώτες μας έπεσαν νεκροί από την επίθεση στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, ενώ την ίδια στιγμή, στη Σαουδική Αραβία έγινε επίθεση σε φύλακα στο προξενείο μας», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος είπε:

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στον καθολικισμό, ο οποίος δέχεται «για τρίτη φορά επίθεση από το 2017» και την ελευθερία της πίστης.

Παράλληλα, εξέφρασε ξεχωριστά την στήριξη και την αλληλεγγύη όλης της Γαλλίας στην πόλη της Νίκαιας, η οποία πλήττεται για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια από τρομοκρατικές επιθέσεις. «Γνωρίζω το σοκ που δέχεται η πόλη σας», ανέφερε.

«Αν δεχόμαστε επίθεση είναι για τις άξιες μας, για την ελευθερία μας και ότι μπορούμε στο έδαφός μας να πιστεύουμε ελεύθερα».

«Σήμερα το πρωί, αποφασίσαμε να αυξήσουμε τη στάση επαγρύπνησης σε όλη τη Γαλλία, για να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατική απειλή. Υπό αυτήν την έννοια, οι στρατιώτες μας θα κινητοποιηθούν περισσότερο τις επόμενες ώρες», ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Στο πλαίσιο της Επιχείρησης Sentinel, επιπλέον 4.000 στρατιώτες θα περιπολούν στο έδαφός, σε όλους τους χώρους λατρείας, ιδίως τις εκκλησίες. Θα προστατεύσουμε επίσης τα σχολεία μας καθόλη την σχολική χρονιά» κατέληξε.

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Μόλις 25 ετών ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια…

με πληροφορίες από onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares