Τετάρτη , 3 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Πλήρης επιβεβαίωση της Ελληνικής λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου για το ρατσισμό λόγω εμβολίου από την κυβέρνηση – Ανακοίνωση καταπέλτης των ΑΜΕΑ

Δικαίωση του Κυριάκου Βελόπουλου και της αποκάλυψης του VoiceNews για τις προκηρύξεις θέσεων σε δήμους που αποκλείουν ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία για προκήρυξη που έχει ως όρο μόνο υγιείς πολίτες να προσληφθούν στον Δήμο Ηρακλείου σύμφωνα με δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες αναφορικά με την πρόσληψη συνολικά 24 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Οι προσλήψεις γίνονται με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς της COVID-19 και αφορούν σε θέσεις ψυχολόγου, κοινωνικών λειτουργών, διοικητικών, νοσηλευτών κ.λπ

Απίστευτο! Μόνο υγιείς θα προσλαμβάνονται στον δήμο Ηρακλείου (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άμεση απόσυρση της απαράδεκτης προκήρυξης του Δήμου Ηρακλείου

Έντονη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό ατόμων που έχουν χρόνιες παθήσεις ή υποκείμενα νοσήματα, ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19

Με επιστολή της η Ε.Σ.Α.μεΑ. εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό ατόμων που έχουν χρόνιες παθήσεις ή υποκείμενα νοσήματα, ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19, από προκήρυξη που ανακοινώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για διάκριση και κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της χώρας μας. Ο αποκλεισμός αυτός παραβιάζει επίσης ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διατάξεων και ρυθμίσεων προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους μέσω ΑΣΕΠ σε θέσεις μόνιμες ή αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, εποχικές θέσεις κ.α. που έχει θεσπιστεί από το κράτος.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση απόσυρση αυτής της προκήρυξης και την έκδοση νέας, η οποία θα είναι σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία και δεν θα εμπεριέχει διακρίσεις.

Απίστευτο! Μόνο υγιείς θα προσλαμβάνονται στον δήμο Ηρακλείου (ΕΓΓΡΑΦΑ)

 

Απίστευτο! Μόνο υγιείς θα προσλαμβάνονται στον δήμο Ηρακλείου (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Εχουμε αναφέρει πως αυτό είναι κερκόπορτα για τον de facto υποχρεωτικό εμβολιασμό. Τώρα με τις προκηρύξεις που σας παραθέτουμε, ανοίγει η πόρτα μελλοντικά για υποχρέωση εμβολιασμού σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν σε δήμους (ίσως και στο δημόσιο γενικότερα).

Όπως θα δείτε ο δήμος Ηρακλείου ζητά οι υποψήφιοι για τις θέσεις που προκηρύσσει να εχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για τη θέση που επιλέγουν. Μέχρις εδώ ας πούμε λογικό (αν και πολλοί μπορούν να υποστηρίξουν ότι αποκλείονται οι ΑΜΕΑ).

Συνεχίζει τονίζοντας πως δεν πρέπει να έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα. Κι εδώ ας το δεχτούμε, αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε πως κάποιος πολίτης που εντάσσεται σε μία τετοια κατηγορία (πχ καρκινοπαθής) θα έκανε αιτηση.

Το ζήτημα του covid-19 όμως είναι αλλο. Δεν μιλα για ασθενή – νοσούντα ούτε γι άνθρωπο που ασθένησε κι έχει τωρα προβλήματα υγείας. Μιλά για ανθρώπους που ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ covid-19. Aυτο σημαίνει ευάλωτος στον ιό.

Μηπως το επόμενο βήμα θα είναι να μην μπορεί κάποιος να διοριστεί στο δημόσιο αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο; Πολύ πιθανό. Αλλωστε θα πουν μόνο τοτε σχεδόν μηδενίζεται το ενδεχόμενο να νοσήσει κανείς.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares