Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πλημμύρα από έκρηξη σε αγωγό ύδρευσης – Απεγκλώβισαν κόσμο με… βάρκες [βίντεο]

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι ο κεντρικός αγωγός είχε απομονωθεί

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς νερό, ενώ δεκάδες εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους μετά την έκρηξη του αγωγού ύδρευσης που προκάλεσε τεράστια πλημμύρα σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου.

Οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 60 πυροσβέστες κλήθηκαν στην οδό Belsize στο Κάμντεν στις 2:50 π.μ. τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από έκρηξη αγωγού ύδρευσης που προκάλεσε πλημμύρα μισού μέτρου σε μια περιοχή περίπου 800 μέτρων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι ο κεντρικός αγωγός είχε απομονωθεί, αλλά εξερράγη ένας άλλος αγωγός ύδρευσης με αποτέλεσμα περίπου 100 ακίνητα να έχουν πλημμυρίσει.


Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να χρησιμοποιούν μικρές βάρκες και να απεγκλωβίζουν τους κατοίκους που είναι τυλιγμένοι σε κουβέρτες.

Λονδίνο: Η διαφορά θερμοκρασίας προκαλεί εκρήξεις στους αγωγούς ύδρευσης

«Δεν γνώριζα την κατάσταση μέχρι τις 7 το πρωί, όταν πήγα στην τουαλέτα, συνειδητοποίησα ότι το καζανάκι δεν λειτουργούσε και δεν έτρεχε νερό από τις βρύσες», είπε Cody Dolcy-Grant και πρόσθεσε:

«Ο δρόμος μου είχε πλημμυρίσει… όταν άνοιξα την εξώπορτα ήταν σαν σκηνή τρόμου, πυροσβεστικά οχήματα σε όλο το δρόμο, αστυνομία, ασθενοφόρο, και μετά κοίταξα στα αριστερά μου και ήταν σαν τον ποταμό Τάμεση έξω»

pronews.gr

Shares