Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Πλεύρης για κορονοϊό: Θα εξεταστεί η επέκταση στα μέτρα για τη μάσκα αν χρειαστεί

Για το «αποτύπωμα» του κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που πέρασε το καλοκαίρι, το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και το ενδεχόμενο να δούμε την επιστροφή κάποιων μέτρων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Θάνος Πλεύρης. «Αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας, θα το εξετάσουμε» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Υγείας. 

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού. Εξήγησε ότι ο στόχος είναι η υποχρεωτικότητα της μάσκας να είναι περιορισμένη, ενώ παράλληλα να υπάρχουν χώροι που θα συστήνεται η χρήση της. «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η πρόθεση που υπάρχει είναι να μην επιβληθούν μέτρα περιορισμού το φθινόπωρο και το χειμώνα. «Αν χρειαστούν θα είναι στον απόλυτο ήπιο βαθμό. Δεν πρόκειται να ζήσουμε κατάστασης περιορισμού δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε.

Όσο για το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε ότι και εκεί επικρατεί η λογική των όσο γίνεται πιο ήπιων περιορισμών. Όπως είπε ιό συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς για τις αποφάσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια τόνισε ότι θα αναπτυχθούν σε δύο φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει  την προστασία από μετάλλαξη Όμικρον ως προς την μόλυνση, μαζί με τις παραλλαγές Όμικρον 4-5 και όπως εκτίμησε θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως είναι σημαντικός ο εμβολιασμός με τα τωρινά εμβόλια καθώς προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares