Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

”Πλακώνονται” στη Τουρκία: Κάτοικοι επιτέθηκαν στον Τσαβούσογλου – Δεν έχουν πιλότους για τα Canadair CL-215!

Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων της Αττάλειας βρέθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το βράδυ της Πέμπτης (29.07.2021), ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή με αφορμή τις φωτιές που μαίνονται στη νότια Τουρκία.

Οι κάτοικοι φώναζαν στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ρωτώντας αν η κυβέρνηση έχει μόνο τρία αεροπλάνα. “Είχαμε τρία αεροπλάνα. Τρία ήταν εδώ και μετά τα στείλαμε σε άλλες περιοχές”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με κατοίκους να του φωνάζουν: “Μπράβο! Υπάρχουν άλλα 10 αεροπλάνα που κοιμούνται”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας ότι “σας μιλάω ειλικρινά”, μία φράση που έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς οι κάτοικοι εξοργίστηκαν ακόμα περισσότερο. “Έχει μείνει ίχνος ειλικρίνειας; Η χώρα κάηκε!”, συνέχιζαν να φωνάζουν, με κάποιους, μάλιστα, να του πετούν νερό.

 

Xωρίς πυροσβεστικά η Τουρκία

Ταυτόχρονα, στα τουρκικά ΜΜΕ υπάρχει οργή, καθώς δεν υπάρχουν πουθενά τα Canadair.

”Η Τουρκία καίγεται. Πού είναι τα αεροπλάνα της THK; Γιατί τα πυροσβεστικά δεν σηκώνονται για να σβήσουν τις φωτιές; Επί του παρόντος, υπάρχουν 6 αεροσκάφη στα υπόστεγα της THK. 2 από αυτά τα 6 αεροπλάνα χρειάζονται συντήρηση, αλλά 4 από αυτά μπορούν να παρέμβουν αμέσως. Ποιο είναι είναι όμως το πρόβλημα; Δεν υπάρχουν πιλότοι, καθώς απολύθηκαν!”, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

”Ποιος θα χρησιμοποιήσει αυτά τα αεροπλάνα; Απαιτείται ειδική εκπαίδευση για τη λειτουργία του πυροσβεστικού αεροπλάνου. Τώρα έχουν ναυλώσει 3 αεροπλάνα από τη Ρωσία. Λένε ότι υπάρχουν 15 ελικόπτερα. Το ελικόπτερο δεν είναι σαν το αεροπλάνο. Έκαναν συμφωνία με τους Ρώσους και τους εμπιστεύθηκαν τα δάση της Τουρκίας.”

 

ΠΗΓΗ

Shares