Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Πιθανή άφιξη στην Αθήνα του Αμερικανού ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν εντός του Φεβρουαρίου

Μέρος της περιοδείας του στη περιοχή με άλλους πιθανούς σταθμούς την Άγκυρα και την Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες (που πάντως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί ούτε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ούτε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών), ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντ. Μπλίνκεν είναι πιθανό να επισκεφθεί την Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου.

Το ταξίδι προγραμματίζεται αμέσως μετά την ομιλία του κ. Μπλίνκεν στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» από τις 4 Ιανουαρίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συμπροεδρεύσει με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια στην έναρξη του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ, που εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο πέρυσι. Η επίσκεψη του κ. Μπλίνκεν στην Αθήνα αποτελεί μέρος της περιοδείας του στη περιοχή με άλλους πιθανούς σταθμούς την Αγκυρα και την Ιερουσαλήμ. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπλίνκεν σχεδιάζεται να έχει ήδη συναντηθεί και προηγουμένως (την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου) με τον Τούρκο ομόλογό του Μ. Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον.

Αν τελικά η περιοδεία του Φεβρουαρίου αναβληθεί, ίσως αναζητηθεί εναλλακτική ημερομηνία εντός του Μαρτίου, αλλά η αμερικανική πλευρά έχει εγκαίρως διαμηνύσει ότι η επίσκεψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χρόνο κοντά στην έναρξη της ελληνικής προεκλογικής περιόδου.

pronews.gr

Shares