Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πισπιρίγκου: Νέα SMS προαναγγέλλουν οι δικηγόροι του Δασκαλάκη

Οι δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη αναμένεται να προσκομίσουν γραπτά μηνύματα στην Εισαγγελία που, όπως υποστηρίζει ο Δασκαλάκης, καταδεικνύουν την εμμονή της 34χρονης μαζί του, που την οδήγησε να σκοτώσει και τα τρία της παιδιά.


Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, με τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων να συνεχίζεται με τους γιατρούς από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας.

Το «αγκάθι» της κεταμίνης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γιατροί από το Καραμανδάνειο θα καταθέσουν:

– 8 Απριλίου μπήκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο (σ.σ. η Τζωρτζίνα), μετά από σπασμούς ενώ κοιμόταν σπίτι.

– 11 Απριλίου έπαθε ανακοπή, που την άφησε τετραπληγική.

– 15 γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι δεν εξηγείται η ανακοπή.

– Η κατηγορούμενη ειδοποίησε «νωχελικά».

– Είχε αφαιρεθεί το ρινικό οξυγόνο.

– Δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις αίματος μετά την ανακοπή.

– Δεν βρέθηκε ποτέ η διαδρομή της κεταμίνης.

Τα νέα στοιχεία
Και ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται, ο Μάνος Δασκαλάκης φρόντισε στην τριήμερη κατάθεσή του να υπερτονίσει πως ο γάμος του με την Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν τοξικός και θυελλώδης.

«Υπάρχουν μηνύματα της κατηγορούμενης με την πιο επιστήθια φίλη της, που συνομιλεί με χαρτορίχτρες για να μου κάνει μάγια και ζητά τα λεφτά της πίσω, γιατί εγώ έφυγα από το σπίτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε», κατέθεσε.

Ωστόσο, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου, επτά ημέρες μετά τον θάνατο και του τρίτου παιδιού της, φέρεται να έψαχνε να κάνει μάγια στον σύζυγό της, εκείνος με τη σειρά του της έστελνε ερωτικά μηνύματα πριν καν κλείσουν τα «σαράντα» της Τζωρτζίνας.

«Υπάρχει ένα μήνυμά σας στις 24 Φεβρουαρίου, ένα μήνα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας (29/1), όταν και της γράφετε: ‘Τα μπλε εσώρουχα να φορέσεις το βράδυ’. Κι εκείνη να σας απαντά: ‘Κάμερες μου έχεις βάλει; Μπλε φοράω. (γελάκια) Δε νομίζω και δεν υπάρχει λόγος’. Άρα λοιπόν, η κατηγορουμένη, σας λέει ότι δε θέλει να πάτε σπίτι της κι όμως εσείς γράφετε ‘δε θα το μάθει κανείς, μην αγχώνεσαι’. Κι εκείνη σας απαντά: ‘Μπορώ να στο δώσω όμως. Να το δώσεις στην κοπέλα σου για να το φορέσει το τριήμερο’», είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, απευθυνόμενος στον Δασκαλάκη.

Τα μεγάλα λόγια και τα σκαμπανεβάσματα
Στις 8 Απριλίου 2021, με ήδη δύο νεκρά παιδιά και την Τζωρτζίνα να μπαίνει για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ρωτήσει τον σύζυγο της:

Ρούλα: Τη βέρα την άφησες;

Μάνος: Όχι , δική μου είναι ό,τι θέλω την κάνω.

Ρούλα: Σώπα ρε, εσένα σου έρχεται εμετός και έχεις τη βέρα; Βγάλ’ τη γιατί γίνεσαι ρόμπα.

Μάνος: Δεν την φοράω. Μην αγχώνεσαι.

Και το απόγευμα της ίδιας ημέρας κι ενώ οι γιατροί έψαχναν τι έπαθε ξαφνικά η κόρη τους, το ζευγάρι θα αναλωθεί στον παρακάτω διάλογο:

Ρούλα: Μήπως και σου πάρουμε ένα ευρώ παραπάνω και δεν βγάλεις τραγούδι εις βάρος του παιδιού σου. Να γίνεις διάσημος που έχασες το παιδί σου. Να σε λυπηθούν οι θαυμαστές.

Μάνος: Κάτσε να δεις πώς σφίγγεται ο κ@@ς σου. Να καταλάβεις πώς γίνεται.

Είχε προηγηθεί η συζήτηση για οριστικό τέλος στη σχέση τους. Οι διαδικασίες του διαζυγίου είχαν ξεκινήσει, αλλά ανεστάλησαν με την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο.

Μάνος: Το παιδί δεν έχει κάτι. Έχει κάνει όλες τις εξετάσεις από δύο φορές. θα ξανακοιτάξουν όλες τις εξετάσεις πάλι μέχρι τη Δευτέρα και τη Δευτέρα θα φέρουν παιδοψυχολόγο μάλλον.

Ρούλα: Εσύ πού τα ξέρεις όλα αυτά; Και δεν καταλαβαίνω πώς τα ξέρεις εσύ και εγώ δεν έχω καμία ενημέρωση. Γιατί δεν με ενημερώνεις και εγώ σε ενημερώνω για τα πάντα;

Το παιδί δεν πρόλαβε ποτέ να το δει παιδοψυχολόγος. Έπαθε ανακοπή την επόμενη μέρα, που το άφησε τετραπληγικό. Ένα μήνα μετά και οι δύο γονείς της 9χρονης συμπεριφέρονταν σαν να μη μεσολάβησε τίποτα.

Μάνος: Είσαι η ζωή μου ρεεεε.

Ρούλα: Και η δική μου.

Μάνος: Σου είπα ότι σε αγαπάω πολύ;;;

Ρούλα: Ναι αμέ, εγώ στο είπα;

Μάνος: Ναι. Σε αγαπώ.

Το ζευγάρι κάνει μια νέα αρχή στη σχέση τους και η Τζωρτζίνα επιστρέφει σπίτι μετά την πολύμηνη νοσηλεία της.

Μάνος στη Ρούλα:

Μπορεί να μη σου έχω αφήσει ένα σημείωμα που να λέει σε αγαπάω, μπορεί να μην υπάρχει ούτε μια μικρή έκπληξη τόσες ημέρες, αλλά να ξέρεις ότι όσο υπερήφανο με έχεις κάνει όσες ημέρες είναι το παιδί στο σπίτι, δεν με έχεις κάνει 8 χρόνια που είμαστε μαζί. Σε αγαπάω πολύ ζωή μου κι ελπίζω αυτή να είναι μια καινούργια αρχή για τη ζωή που ξαναξεκινήσαμε όπως την είχαμε ονειρευτεί πάντα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξε στο δικαστήριο πως υποκρινόταν και πως έμενε με τη Ρούλα, μόνο για χάρη της τετραπληγικής Τζωρτζίνας. Ο συνήγορος υπεράσπισης, όμως, διάβασε δεκάδες μηνύματα που, όπως είπε, έδειχναν το ακριβώς αντίθετο.

Μάνος: Σας αγαπώ πάρα πολύ να το ξέρεις. Και αυτό θα τη σηκώσει. Η αγάπη μας, μεταξύ μας.

Ρούλα: Κι εγώ καρδούλα μου σε αγαπάω πάρα πολύ.

Μάνος: Με αγαπάς λιγότερο από παλιά;

Ρούλα: Όχι βέβαια. Πιο πολύ. Εσύ;

Μάνος: Πολύ περισσότερο.

Ρούλα: Πώς κι έτσι; Συνήθως με τα χρόνια πάει λιγότερο…

Μάνος: Εσύ το κάνεις περισσότερο.

Ρούλα: Δηλαδή;

Μάνος: Δεν υπάρχει δηλαδή. Με κάνεις να σε αγαπάω περισσότερο.

Ρούλα: Αυτό ποτέ δεν θα το καταλάβω. Είμαι η ίδια 8 χρόνια.

Μάνος: Νομίζεις.

Σε αυτά τα μηνύματα λατρείας, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε με κάποια άλλα που, όπως υποστηρίζει, διαλύουν το αφήγημα της Ρούλας.

Τι είπε ο Δασκαλάκης στο δικαστήριο
»Στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί… (δακρύζει), η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της, από το κινητό μου, και της λέει ‘κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα’.

»Αυτή απαντά ‘όχι, θα έρθω κανονικά σε μια ώρα’. Είναι η μέρα που θα πάθει την ανακοπή.

»Στις 13 Απριλίου κι ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, η κατηγορούμενη με ρωτούσε ‘αν μπορείς, ξεμπλόκαρέ με από το Facebook, γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα’. Αυτό την ένοιαζε τότε».

Οι δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη αναμένεται να προσκομίσουν κι άλλα γραπτά μηνύματα στην Εισαγγελία, που χρονολογούνται πριν την ανακοπή της Τζωρτζίνας, αλλά και πριν από τον θάνατό της.

Μηνύματα που, όπως υποστηρίζει ο Δασκαλάκης, καταδεικνύουν την εμμονή της 34χρονης μαζί του, που την οδήγησε να σκοτώσει και τα τρία της παιδιά.

 

in.gr

Shares