Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Πιο κοντά στην κατάληψη του Ντονμπάς η Ρωσία

Κινούνται γρηγορότερα οι Ρώσοι τις τελευταίες ημέρες και αυτό αποτυπώνεται στο πεδίο.


Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της πλήρους κατάληψης της στρατηγικής σημασίας πόλης του Ντονμπάς, Λισιτσάνσκ, είναι γεγονός!

Πριν από λίγα λεπτά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων Ria Novosti, που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετέδωσε πως η πόλη του Λισιτσάνσκ τελεί «υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο»!

 

«Το Lisichansk έχει καταληφθεί και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti. Φεύγοντας από την πόλη, Ουκρανοί μαχητές ανατίναξαν και κατέστρεψαν μερικά από τα σημαντικότερα διοικητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του δημαρχείου», μεταδίδει το ρωσικό μέσο.

Ήδη στην πόλη υψώνονται ρωσικές σημαίες από τους Τσετσένους, τους στρατιώτες του Λουγκάνσκ και φυσικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

Νωρίτερα είχε αναφερθεί από τους αυτονομιστές του Λουγκάνσκ πως η πόλη είναι περικυκλωθεί πλήρως.

Το Λισιτσάνσκ είναι η δίδυμη πόλη του Σεβεροντονέτσκ και βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Ντονέτς.

Οι μάχες στην πόλη κράτησαν μόλις λίγες ημέρες, ενδεικτικό της ορμής που έχει αποκτήσει την τελευταία εβδομάδα η ρωσική πολεμική μηχανή στο Ντονμπάς.

Επόμενη στάση τώρα το…Σεβέρσκ όπου έχουν ήδη βρει καταφύγιο όσες ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να ξεφύγουν από τη “ρωσική τανάλια”.

 

el.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares