Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ποινική δίωξη για πλημμέλημα στους συλληφθέντες για το Πολυτεχνείο…

Ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων από τα επεισόδια χθες στα Εξάρχεια ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας.Η ποινική δίωξη αφορά τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τελεσθείσα και σε απόπειρα, παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και κροτίδων, εξύβρισης και της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Συνολικά στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν 32 συλληφθέντες, εξ αυτών τέσσερις ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ για τους υπόλοιπους 28 απαγγέλθηκαν πλημμεληματικές κατηγορίες και παραπέμφθηκαν είτε του Αυτόφωρου Μονομελούς ή Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Αρχικά τους συλληφθέντες πήγαν στο κτίριο 16 της πρώην σχολής Ευελπίδων και στη συνέχεια τους μετέφεραν στο 7 όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Οι συλληφθέντες αφού τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες πήραν αναβολή για τις 25 Νοεμβρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε ορισμένους επιβλήθηκαν περιοριστικοί.

Στον χώρο βρίσκονται αλληλέγγυοι οι οποίοι εκφράζουν την συμπαράστασή τους προς τους συλληφθέντες με την κατάσταση να είναι ήρεμη σε σχέση με την ένταξη που προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (18.11.2019) από την επίθεση των ΜΑΤ στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

newsit.gr

Shares