Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Πιλότος έκανε στροφή 360 μοιρών για να δουν οι επιβάτες το Βόρειο Σέλας

Στροφή 360 μοιρών έκανε ένας πιλότος της EasyJet για να χαρίσει στους επιβάτες την εκπληκτική θέα του Βόρειου Σέλας. Σύμφωνα με το BBC, το αεροπλάνο ταξίδευε από την Ισλανδία προς το Μάντσεστερ, καθώς το βόρειο σέλας φώτιζε τον ουρανό σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια σπάνια επίδειξη.

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της EasyJet δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο καπετάνιος μπόρεσε να εκτελέσει έναν ελεγχόμενο ελιγμό προκειμένου να επιτρέψει στους επιβάτες να παρακολουθήσουν μια εκπληκτική εμφάνιση ενός από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της φύσης. Το πλήρωμά μας σκέφτεται πάντα τους επιβάτες του και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να μοιραστούμε αυτό το ιδιαίτερο γεγονός μαζί τους».

Ορατό μετά από 10 χρόνια και στο Βέλγιο
Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία το βόρειο σέλας (Aurora Borealis) έγινε ορατό στο Βέλγιο το βράδυ της Κυριακής. Δυστυχώς, το φαινόμενο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι, αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορούσε να φωτογραφηθεί.

Timelapse Noorderlicht 26 februari 2023 langs de Friese Waddenkust
Ο μετεωρολόγος Ruben Weytjens ήταν ένας από τους τυχερούς που μπόρεσαν να φωτογραφίσουν το βόρειο σέλας στο Βέλγιο: «Η τελευταία καλή παρατήρηση χρονολογείται από το 2007. Συνήθως αυτό το φαινόμενο είναι ορατό μόνο σε πολικές περιοχές, αλλά με ευνοϊκές συνθήκες μπορεί να παρατηρηθεί νοτιότερα».

Οι «ευνοϊκές συνθήκες» μεταφράζονται ως μια έκρηξη στον ήλιο που κατευθύνεται προς τη Γη. Αυτό προκαλεί έναν ηλιακό άνεμο που κατευθύνεται προς τα κλίματά μας. Πρέπει να συμβεί τη νύχτα, όταν είναι σκοτεινά εδώ. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του ηλιακού ανέμου και του μαγνητικού πεδίου της Γης πρέπει επίσης να είναι σωστή.

 

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares