Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023

Πήλιο: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά – Ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε αυτοκίνητο

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές, ενώ έχουν καεί περί τα 300 ελαιόδεντρα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αργυραίικα στο Πήλιο λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί σε δάση και καλλιέργειες της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη έχουν καεί γύρω στα 300 ελαιόδεντρα στην περιοχή Αργυραίικα, που ανήκουν στις Πινακάτες και βρίσκονται πάνω από την τουριστική ζώνη των Καλών Νερών, αλλά και θαμνώδης έκταση, κυρίως με πουρνάρια.

Η κ. Κολυνδρίνη είπε ότι «η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε αυτοκίνητο που εκκινείτο σε δρόμο μεταξύ Πινακατών και Βυζίτσας και με την ανάφλεξή του η φωτιά μεταδόθηκε σε παρακείμενα δένδρα και θάμνους. Οι δυνάμεις που έφθασαν από τον Βόλο, αλλά και από δασοπυροσβεστικούς σταθμούς της περιοχής, σε συνδυασμό και με πεζοπόρα τμήματα, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχε και ένα ελικόπτερο και με συνεχείς ρίψεις νερού έπαιξε κυρίαρχο ρόλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή Αργυραίικα δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές, αλλά υπάρχουν δεκάδες εξοχικές κατοικίες και αγροικίες, που αν δεν ετίθετο γρήγορα υπό έλεγχο η φωτιά ο κίνδυνος εξάπλωσής της στο καταπράσινο Πήλιο θα ήταν πολύ μεγάλος και μάλιστα σε περίοδο που υπάρχουν χιλιάδες παραθεριστές.

Χθες σημειώθηκε επίσης μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Γλαφυρές, βορείως του Βόλου και μέσα στο πεδίο βολής του Στρατού, με εκρήξεις άσκαστων βλημάτων και κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές. Από τη φωτιά, που είχε τρία μέτωπα, κάηκαν 600 στρέμματα θαμνώδους έκτασης και συμμετείχαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Βόλο, δυνάμεις του Στρατού, εθελοντές, καθώς και τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

 

newsbomb.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares