Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020

Πικρό ποτήρι για τον Μπόρις Τζόνσον – Παραιτήθηκε υπουργός διαμαρτυρόμενος για τον «ταξιδιάρη» σύμβουλό του…..

Πικρό ποτήρι για τον Μπόρις Τζόνσον – Παραιτήθηκε υπουργός διαμαρτυρόμενος για τον «ταξιδιάρη» σύμβουλό του.....

Δεν έπεισε με τις εξηγήσεις που έδωσε το δεξί χέρι του Μπόρις Τζόνσον, Ντομινίκ Κάμινγκς για το ταξίδι που έκανε εν μέσω καραντίνας. Ήδη ένας υπουργός υπέβαλλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον σύμβουλό του.

Ο Ντάγκλας Ρος, υπουργός για την Σκωτία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι παραιτείται γιατί δεν πείστηκε από τα όσα είπε ο Ντομινίκ Κάμινγκς.

«Έχω ψηφοφόρους που δεν μπόρεσαν να αποχαιρετίσουν για πάντα τους αγαπημένους τους, οικογένειες που δεν μπορούσαν να θρηνήσουν μαζί, που δεν επισκέφθηκαν άρρωστους συγγενείς τους γιατί ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να τους πως ότι όλοι τους έκαναν λάθος και ο ανώτατος σύμβουλος της κυβένρησης έπραξε σωστά».

 

Η παραίτηση έρχεται στην χειρότερη στιγμή για τον Μπόρις Τζόνσον και τον Κάμινγκς καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να συνέλθει από τον σάλο που προκλήθηκε.

Τι είπε ο Ντομινίκ Κάμινγκς
Ο σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε χθες ότι ενήργησε «νόμιμα και λογικά».

«Δεν μετανιώνω για αυτό που έκανα», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας, δίνοντας εξηγήσεις για αυτήν την υπόθεση που έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Έκανα αυτό που πίστευα ότι ήταν το σωστό. Νομίζω ότι (…) ενήργησα λογικά», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι δεν προσφέρθηκε να υποβάλει την παραίτησή του και δεν είχε ρωτήσει τον Τζόνσον όταν έλαβε την απόφαση να ταξιδέψει.

«Δεν μετανιώνω για αυτό που έκανα. Οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνήσουν με αυτό που σκέφτηκα να κάνω υπό εκείνες τις συνθήκες. Αλλά νομίζω ότι αυτό που έκανα ήταν στην πραγματικότητα λογικό υπό τις συνθήκες αυτές», είπε, υποστηρίζοντας ότι οι κανόνες που είχαν τεθεί κάλυπταν έκτακτες περιστάσεις, όταν για παράδειγμα το θέμα αφορούσε τη φροντίδα μικρών παιδιών. Πρόσθεσε ότι οδήγησε για πάνω από 400 χιλιόμετρα, μέχρι την απομονωμένη αγροικία που βρίσκεται στο αγρόκτημα του πατέρα του στο Ντέραμ, επειδή δεν είχε κάποια εναλλακτική λύση για το ποιος θα φρόντιζε τον γιο του στην περίπτωση που αρρώσταιναν τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν είχε κάνει κάποια έρευνα για τη φροντίδα που θα μπορούσε να λάβει το παιδί του στο Λονδίνο και δεν θεωρούσε «λογικό» να ζητήσει από φίλους του να το προσέχουν. Νωρίτερα, διαβάζοντας την ανακοίνωσή του, είπε ότι κατά την περίοδο που η οικογένειά του βρισκόταν στο Ντέραμ, δεν επισκέφθηκαν καθόλου το σπίτι των γονιών του. «Ενώ βρισκόμασταν στην αγροικία, ασθένησα βαριά, ο γιος μου αρρώστησε και έπρεπε να πάμε στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Εκ των υστέρων, πρόσθεσε, θα ήταν προτιμότερο να είχε εξηγήσει νωρίτερα όλα όσα συνέβησαν τότε. “Έκανα λάθη στη διαχείριση (της πανδημίας) ήδη από τον Ιανουάριο… Δεν νομίζω ότι αυτό που έκανα εκείνες τις 14 ημέρες (σ.σ. στα τέλη Μαρτίου με μέσα Απριλίου) ήταν λάθος. Ασφαλώς έχω κάνει πολλά άλλα λάθη, κάνω λάθη καθημερινά”, είπε.

Ορισμένοι βουλευτές, επίσκοποι, επιστήμονες, γιατροί και αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι η περιφρόνηση εκ μέρους του Κάμινγκς για τους κανόνες που ίσχυαν για όλους τους άλλους πολίτες υπονόμευσαν τις προσπάθειες ελέγχου της πανδημίας.

 

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares