Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πιέζει το Βερολίνο για εκλογές «εδώ και τώρα»! Αμφιταλαντεύεται ο Α.Τσίπρας αλλά όλα δείχνουν την 30η Ιουνίου…

Πιέζει το Βερολίνο για εκλογές «εδώ και τώρα»! Αμφιταλαντεύεται ο Α.Τσίπρας αλλά όλα δείχνουν την 30η Ιουνίου...

«Αρωμα» εκλογών αφήνει η διαφορά των 9 μονάδων που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι «Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση» και τον Α.Τσίπρα να το… σκέφτεται!

Αν και η αρχική γραμμή του κυβερνώντος κόμματος ήταν η έμμεση απόρριψη των αποτελεσμάτων των exit polls και η απόπειρα αποδόμησης των δημοσκοπήσεων, τα νέα δεδομένα από τις μετρήσεις αλλάζουν το σκηνικό και αναγκάζουν τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι από την Κουμουνδούρου ζητήθηκε να πάει κάμερα στα γραφεία του κόμματος, προκειμένου να κάνει δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας -κάτι που αναμένεται να κάνει περί τις 23:00.

Οι μοναδικοί που του ζητούν να μην δεχθεί το αίτημα Μητσοτάκη είναι οι Φλαμπουράρης και Παππάς.

Αλλά υπάρχει και πίεση από το εξωτερικό πλέον: Οι δανειστές δεν θέλουν μια μακρά προεκλογική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο. Ετσι ή αλλιώς «σφαγμένος» είναι.

Ειδικά το Βερολίνο επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τώρα την κατάσταση…

Την ίδια ώρα, γαλάζιος βάφεται ο χάρτης της Ελλάδας. Σαρώνουν οι υποψήφιοι της ΝΔ σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ηπειρο και Αιγαίο, ενώ στην Αττική πρώτος εκλέγεται ο Γιώργος Πατούλης με διαφορά τουλάχιστον 16% από τη Ρένα Δούρου.

Ακόμη και στα Ιόνια νησιά προηγείται η Ρόδη Κράτσα του ΣΥΡΙΖΑίου Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Μόνο στην Κρήτη επανεκλέγεται ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ Σταύρος Αρναουτάκης που στηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

γράφει ο Γιάννης Πετρίδης

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares