Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022

Pierre Poilievre: Θα καθαιρέσει όποιον υπουργό συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Conservatives say record number of Canadians signed up to vote for new  party leader - CityNews Ottawa

Ο υποψήφιος για την ηγεσία των ομοσπονδιακών συντηρητικών, Pierre Poilievre, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο νησί του Βανκούβερ την Κυριακή, προσελκύοντας μεγάλο πλήθος σε συγκεντρώσεις τόσο στο Nanaimo όσο και στο Sidney.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Νησιού του Βανκούβερ στο Ναναΐμο, όπου ο Ποϊλιέβρε διοργάνωσε ένα φόρουμ τύπου δημαρχείου για να συγκεντρώσει τις ένταξη στο νησί για την επερχόμενη συντηρητική ηγεσία.

Ήταν μεγάλη προσέλευση για τον άνθρωπο που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στις επόμενες εκλογές.

Αργότερα το απόγευμα της Κυριακής, σχεδόν 1.000 άτομα αναμενόταν να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του Poilievre στο Mary Winspear Center στο Σίντνεϋ.

Οι ομοσπονδιακοί συντηρητικοί δεν κατέχουν κανένα από τα επτά ιππασία του νησιού Βανκούβερ – αλλά μόλις πριν από μια δεκαετία πραγματοποίησε τρεις από τις επτά ιππασίες. Και πίσω στο 2000, σχεδόν ολόκληρο το νησί ήταν συντηρητικό μπλε.

Αλλά αυτή τη στιγμή, το ομοσπονδιακό NDP κατέχει όλες τις έδρες εκτός από την Ελίζαμπεθ Μέι του Κόμματος των Πρασίνων στο Saanich-Νησιά του Κόλπου.

Εάν ο Poilievre γίνει αρχηγός του κόμματος, λέει ότι σχεδιάζει να δώσει στους ανθρώπους τον έλεγχο των χρημάτων τους και να περιορίσουν τον πληθωρισμό. Οι λέξεις “Πάρτε ξανά τον έλεγχο της ζωής σας” εμφανίζονται στον ιστότοπο της καμπάνιας του.

«Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ότι οι αποταμιεύσεις τους εξατμίζονται λόγω του πληθωρισμού, καθιστώντας τα τρόφιμα, τα καύσιμα και άλλα έξοδα απρόσιτα», είπε ο Poilievre στο CHEK News στη συγκέντρωση στο Nanaimo.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στον πληθωρισμό αφαιρώντας τους φόρους και τα ελλείμματα που αυξάνουν το κόστος ζωής, για τους ανθρώπους που ζουν εδώ στο νησί και σε ολόκληρο τον Καναδά», είπε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares