Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Ποια εκεχειρία ; Οι Τούρκοι συνεχίζουν τα εγκλήματα – Τεθωρακισμένο πάτησε Κούρδο διαδηλωτή….

Μπορεί ο πόλεμος στη Συρία να έχει θεωρητικά τελειώσει, με το ρωσοτουρκικό μνημόνιο για κοινές περιπολίες να ικανοποιεί τις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν, παρόλα αυτά οι κτηνωδίες συνεχίζονται.

Σήμερα ένα νέο έγκλημα «πολέμου» διεπράχθη από τον τουρκικό στρατό, καθώς ένα τεθωρακισμένο πέρασε πάνω από Κούρδο διαδηλωτή που διαμαρτυρόταν για την κατάσταση στην περιοχή. Νεκρός είναι ο εικοσιπεντάχρονος Serxwebun Ali. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο χωριό Serimsagh κοντά στο Derik. Δέκα ακόμα διαδηλωτές νοσηλεύονται εξαιτίας των δακρυγόνων που έριξαν τα τουρκικά στρατεύματα.

Τα βίντεο που ακολουθούν προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό – Σκληρές εικόνες

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τουρκική επιχείρηση προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

«Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και ένας συνασπισμός ένοπλων ομάδων υποστηριζόμενος από την Τουρκία επέδειξαν κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων», καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

Η ΜΚΟ κάνει λόγο για «αδιάσειστες αποδείξεις εγκλημάτων πολέμου» και βασίζεται στις μαρτυρίες 17 ανθρώπων –διασωστών, ιατρικού προσωπικού, εκτοπισμένων, δημοσιογράφων και εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Τουρκία
«Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε προσφέρουν αδιάσειστες αποδείξεις για επιθέσεις που εξαπολύονταν αδιακρίτως εναντίον κατοικημένων περιοχών», τονίσει η Διεθνής Αμνησία.

Αναφέρεται μάλιστα στη μαρτυρία ενός διασώστη της κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο οποίος ανέσυρε πτώματα από τα ερείπια κτιρίου έπειτα από μια τουρκική επιδρομή στις 12 Οκτωβρίου εναντίον του χωριού Σαλχιγέ, κοντά σε ένα σχολείο όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκτοπισμένοι.

«Δεν μπορούσα να πω αν (τα σκοτωμένα παιδιά) ήταν αγόρια ή κορίτσια διότι τα πτώματά τους ήταν μαύρα, σαν κάρβουνο», διηγήθηκε ο διασώστης.

Παγκόσμιο σοκ είχαν προκαλέσει και οι εικόνες που εμφανίζουν φιλότουρκους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρίας να βεβηλώνουν την σορό μαχήτριας των Κούρδων.

 

onalert.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares