Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022

Philips: Ολλανδοί μέτοχοι απειλούν να την πάνε στα δικαστήρια για την ανάκληση των αναπνευστικών συσκευών

Η ολλανδική ένωση μετοχών VEB απειλεί να πάει την Philips στα δικαστήρια, αναφορικά με τον χειρισμό της στην ανάκληση αναπνευστικών μηχανημάτων παγκοσμίως, υποστηρίζοντας ότι προκάλεσε ζημιές δισ., δίνοντας εσφαλμένες πληροφορίες στους μετόχους, ανέφερε η ολλανδική εφημερίδα FD, επικαλούμενη επιστολή της VEB στην εταιρεία.

Η Philips επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει μια επιστολή από τη VEB το βράδυ της Κυριακής, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Philips έδρασε με τον σωστό και υπεύθυνο τρόπο”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Philips, Steve Klink, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι σίγουρη πως θα μπορούσε να επιλύσει τα ζητήματα σε μια συζήτηση με την VEB.

Η Philips σόκαρε τους επενδυτές τον Ιούνιο του προηγουμένου έτους, με την ανάκληση εκατομμυρίων μηχανημάτων για βοήθεια στο αναπνευστικό, που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία για την άπνοια, καθώς ο αφρός που χρησιμοποιείται στα μηχανήματα θα μπορούσε να γίνει τοξικός.

Η ανάκληση προκάλεσε τη μείωση της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας κατά 27 δισ. ευρώ τους τελευταίους 15 μήνες, καθώς οι επενδυτές φοβούνται τις μεγάλες δαπάνες για νομικά έξοδα,.

Στην επιστολή που επικαλείται η εφημερίδα, η VEB τόνισε πως η Philips είναι υπεύθυνη για περίπου 16 δισ. ευρώ από αυτές τις ζημιές, δίνοντας ψευδείς πληροφορίες για τα μηχανήματα που επηρεάζονται.

Τόνισε ακόμη πως αναφορές του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων και φαρμάκων έδειξαν ότι οι άνθρωποι εντός της εταιρείας γνώριζαν τα προβλήματα χρόνια πριν ενημερωθούν οι χρήστες.

 

capital.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares