Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Πέτσας: «Δεν αποκλείεται το lockdown, αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί» Ειδικός: «Αναπόφευκτο το lockdown»

Πέτσας: «Δεν αποκλείεται το lockdown, αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί» Ειδικός: «Αναπόφευκτο το lockdown»
[adrotate group="4"]
 

Αυτοί που μας λένε εδώ και μήνες ότι ακούνε τους ειδικούς και βάζουν πρώτα την Υγεία και μετά την Οικονομία, με αποτέλεσμα να έχουμε ζημιά 11δις στο επτάμηνο, τώρα μας βάζουν μπροστά την οικονομία και όχι τους ειδικούς που λένε ότι το lockdown είναι αναπόφευκτο. 

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε έκκληση προς όλους για τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην Αττική που είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή, σημειώνοντας ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείεται και το σενάριο του τοπικού lockdown. Όλα τα στοιχεία θα εξεταστούν σήμερα στην καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, ενώ τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο στην Αττική και ειδικά στο Δήμο Αθηναίων.

«Δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ από τα εργαλεία μας ένα τοπικό lockdown, το κάναμε όπου χρειάστηκε. Πάντα έχουμε στη φαρέτρα μας αυτό το εργαλείο για να περιορίσουμε τα κρούσματα. Εξετάζουμε το πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε δημοτικά διαμερίσματα για να ελέγξουμε τα κρούσματα, εάν αυτό δεν είναι εφικτό δεν αποκλείεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Ακόμα δεν είμαστε εκεί, αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα φτάσουμε και εκεί».

Αλλά όλοι οι ειδικοί, ανάμεσά τους και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ και ειδικός στα μαθηματικά μοντέλα διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου, λένε ότι ένα νέο lockdown μέχρι τον Δεκέμβριο είναι αναπόφευκτό. Ο καθηγητής μάλιστα πρότεινε να γίνονται λίγων ημέρων lockdown, δέκα ημερών, ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ επιδημίας και οικονομίας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares