Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πετρούπολη: “Αναβιώνει” η δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης από τον πατέρα της – “Υπήρχαν αίματα παντού, ήταν παραμορφωμένη”…

Mνήμες από το τραγικό έγκλημα στην Πετρούπολη, με θύμα την 18χρονη Ειρήνη, που έφυγε από την ζωή από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα με τον πιο βασανιστικό τρόπο, θα ξυπνήσουν σε λίγο διάστημα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο έχει προσδιοριστεί για τις 10 Απριλίου, με τις συνθήκες θανάτου τις νεαρής κοπέλας να προκαλούν ακόμα και σχεδόν τρία χρόνια μετά (30 Αυγούστου 2017) ανατριχίλα, αφού σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν πρωτόδικα η 18χρονη μαρτύρησε στα χέρια του, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους.

Δραματικές σκηνές στα δικαστήρια
Στα δικαστήρια που επακολούθησαν εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές με την μάνα, τους συγγενής και τους φίλους της 18χρονης να ζητούν την καταδίκη του. Τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2018 δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό σε ισόβια κάθειρξη και 10χρόνια φυλάκιση.

Το ανατριχιαστικό μήνυμα
Ανάμεσα στα όσα κατέθεσε η μητέρα της 18χρονης, εντύπωση προκάλεσε ένα μήνυμα που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο από τον πρώην άνδρα λίγα 24ωρα πριν την φρικτή κατάληξη της κόρης της, βάζοντας την σε σκέψεις μήπως τα πάντα από πλευράς του ήταν προσχεδιασμένα.

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου. Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου».

Γιάννα Παναγοπούλου: Η Ειρήνη έζησε την απόλυτη φρίκη
Όπως αναφέρει στο newsit.gr η δικηγόρος της μητέρας της άτυχης κοπέλας, ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου η Ειρήνη εκλιπαρούσε για βοήθεια, την ώρα που ο πατέρας της, της αφαιρούσε ανεμπόδιστος τη ζωή.

“Η Ειρήνη έζησε την απόλυτη φρίκη στα χέρια του δολοφόνου πατέρα της. Πρόκειται για μια ειδεχθέστατη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση. Ο δράστης είχε σχεδιάσει τα πάντα. Έστειλε μήνυμα στην μητέρα. Η Ειρήνη εκλιπαρούσε σε βοήθεια και αυτός ανεμπόδιστος της αφαιρούσε τη ζωή. Η μητέρα της Ειρήνης θα σταθεί απέναντι στο δολοφόνο του παιδιού της για να υποστηρίξει της κατηγορία εναντίον του και σε δεύτερο βαθμό σεβόμενη απόλυτα τη δικαιοσύνη”.

‘Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα που είχε στείλει η 18χρονη κοπέλα στην μητέρα της, η οποία μαζί με τον μικρότερο γιο τους ζούσε στην Κέρκυρα. Σε αυτό, της έλεγε να μην γυρίσει στο σπίτι της οικογένειας στην Πετρούπολη, καθώς ο 55χρονος δεν είχε αλλάξει τη βίαιη συμπεριφορά του. Στο ίδιο μήνυμα η 18χρονη άφηνε να εννοηθεί ότι θα τον εγκαταλείψει κι εκείνη καθώς δεν μπορούσε άλλο να ζει μαζί του. Τα λόγια αυτά της νεαρής κοπέλας έβγαλαν τον πατέρα της εκτός εαυτού! Από την βίαιη συμπεριφορά η 18χρονη αρχικά αντιστάθηκε, ενώ ο άνδρας είχε προλάβει να κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού. Εκείνη προσπάθησε να φύγει, όμως ο πατέρας της, την πρόλαβε στο διάδρομο του σπιτιού. Εκεί, της επιτέθηκε με το μαχαίρι. Στη συνέχεια ο 55χρονος πήγε στο σαλόνι και έριξε καυτό λάδι σε τρία σημεία του διαμερίσματος, ώστε να βάλει φωτιά.

Πατέρας και κόρη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με το κορίτσι επί πέντε μέρες να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Επιζούσε χάρη στην μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί περίμεναν το «θαύμα του εικοσιτετραώρου». Τελικά, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 03.09.2017, οι γιατροί στην Εντατική του Θριάσιου νοσοκομείου πιστοποίησαν τον θάνατό της.

“Δόλιος και κακός άνθρωπος”
Ανάμεσα στις καταθέσεις των μαρτύρων αναφορικά με τα άγρια ξεσπάσματα του 55χρονου κατά της κόρης του, χαρακτηριστική είναι αυτή του φίλου της νεαρής κοπέλας, Αλβανικής καταγωγής. Ο νεαρός άνδρας τον περιέγραψε ως έναν «δόλιο» και «κακό» άνθρωπο, εξιστορώντας καρέ-καρέ τι συνέβη την τραγική εκείνη μέρα στις 30 Αυγούστου 2017 από την στιγμή που ενημερώθηκε από τον ξάδελφο της να πάει γρήγορα στο σπίτι της.

“Με πήρε τηλέφωνο ο ξάδελφος της Ειρήνης και μου λέει “τρέχα, τη δέρνει”. Με το που έφθασα έξω από το σπίτι, μου λέει ο ξάδελφος της “τώρα σταμάτησε να φωνάζει βοήθεια”. Βλέπαμε ότι έβγαιναν καπνοί από το σπίτι. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατέρα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την σφίγγει πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη».

“‘Ήταν σαν ταινία τρόμου”
Τα όσα είδε μέσα στο διαμέρισμα σόκαραν τον νεαρό. Στη κατάθεση του ανέφερε χαρακτηριστικά «Ήταν σαν ταινία τρόμου. Αίματα υπήρχαν παντού. Στους τοίχους και στο κρεβάτι της κοπέλας. Υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, υπήρχαν μπουκάλια με λάδι. Στο πάτωμα υπήρχαν λάδια. Το πάτωμα γλιστρούσε πολύ. Δεν μπορούσες να περπατήσεις».

Στη συνέχεια, ο φίλος της άτυχης κοπέλας αφού ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν ενέκρινε τη σχέση που είχε με τη 18χρονη, λόγω της αλβανικής καταγωγής του, υποστήριξε ότι ο 56χρονος είχε κατά καιρούς “μπλεξίματα” με τη Δικαιοσύνη και πως η κόρη του πήγαινε ως μάρτυρας για να καταθέσει, γιατί ” ήταν πατέρας της και τον αγαπούσε”.

“Η Ειρήνη ήταν ένας άνθρωπος πολύ χαρούμενος και ήθελε να είναι καλά. Κανονίζαμε διακοπές. Ψάχναμε σπίτι για να ζήσουμε μαζί. Είχε όνειρα. Δε θα μπορούσε να κάνει η ίδια κακό στον εαυτό της.”, ανέφερε ο μάρτυρας.

 

newsit

Shares