Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Πέτρος Ευθυμίου: Το ΠΑΣΟΚ αναγεννάται

Αφήνοντας αιχμές σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τους χαρακτήρισε ως «καριερίστες που εκποιήθηκαν».

Ο Πέτρος Ευθυμίου, πρόεδρος του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τα στελέχη της παράταξης που είτε εντάχθηκαν, είτε συνεργάστηκαν με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτόχρονα απευθυνόμενος στη νέα γενιά την κάλεσε να ζήσει την δική της 3η του Σεπτέμβρη.

«Δεν βρισκόμαστε σε ένα τυπικό κομματικό συνέδριο. Πάνω από τους μισούς συνέδρους μας είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών» ανέφερε ο Πέτρος Ευθυμίου και πρόσθεσε ότι «όταν πριν από 48 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δεν είχατε γεννηθεί. Ο πρόεδρός μας γεννήθηκε 5 χρόνια μετά, το 1979».

«Σήμερα νιώθουμε τόσο διαφορετικά, γιατί εσείς ζείτε τη δική σας 3η του Σεπτέμβρη. Γιατί το ΠΑΣΟΚ αναγεννάται σημείωσε ο κ. Ευθυμίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «νιώθουμε έναν ηλεκτρισμό».

 

«Εμείς, η σοσιαλδημοκρατία, είμαστε ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης σε αυτή τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Ευθυμίου και συμπλήρωσε ότι «σήμερα όλοι μαζί ανοίγουμε το δρόμο για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Μετά από 12 χρόνια που πάθαμε, μάθαμε και αλλάξαμε. Κάτι που δεν επιτρέπεται ποτέ να ξαναξεχάσουμε. Θα μας το θυμίζουν οι κάθε μορφής καριερίστες που εκποιήθηκαν για μια καρέκλα δεξιά κι αριστερά!».

Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή σε εμάς με την ψήφο του. Η δική σας 3η Σεπτέμβρη οφείλει να διαφυλάξει το ήθος και τις αρχές της παράταξης. Αυτή ας είναι η ιστορική παρακαταθήκη που όλοι μαζί θ’ αφήσουμε στην πατρίδα, κατέληξε ο κ. Ευθυμίου.

 

protothema.gr

Shares