Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

Πετρέλαιο: Σημαντική υποχώρηση των τιμών εν αναμονή πρωτοβουλιών από τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναστείλει προσωρινά ομοσπονδιακό φόρο 18,4 σεντς ανά γαλόνι στη βενζίνη


Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τετάρτη, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να μειώσει το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, πιέζοντας παράλληλα τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πετρελαιοειδών να βοηθήσουν τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζήτησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο υποχώρησαν πάνω από 3%. Το συμβόλαιο του μπρεντ έχασε 3,27% στα 110,90 δολ/βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού έχασε 3,57% στα 105,61 δολ/βαρέλι.

Το Reuters μετάδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αναστείλει προσωρινά ομοσπονδιακό φόρο 18,4 σεντς ανά γαλόνι στη βενζίνη, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Επτά εταιρείες πετρελαίου πρόκειται να συναντήσουν τον Μπάιντεν την Πέμπτη, υπό την πίεση του Λευκού Οίκου να μειώσουν τις τιμές των καυσίμων καθώς πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Μάικλ Γουίρθ, ωστόσο, την Τρίτη, δήλωσε ότι η κριτική στη βιομηχανία πετρελαίου δεν ήταν ο τρόπος για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

«Αυτές οι ενέργειες δεν είναι επωφελείς για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Γουίρθ σε επιστολή που απευθυνόταν στον Μπάιντεν.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares