Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Πετρέλαιο: Διευρύνει τις μεγάλες απώλειες

Οι προοπτικές για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός ασκούν πιέσεις στις τιμές πετρελαίου, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ισχυρής ανάκαμψης στην Κίνα μετά το τέλος της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων


Την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν παραπάνω στοιχεία για το πού θα φτάσει η νομισματική σύσφιξη της Fed, το πετρέλαιο διευρύνει τις απώλειες που καταγράφει εδώ και πολλές ημέρες – πρόκειται για το μεγαλύτερο πτωτικό σερί της φετινής χρονιάς.

Το αμερικανικό αργό WTI υποχώρησε προς τα 76 δολάρια ανά βαρέλι μετά από απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση χθες Τρίτη.

Το συμβόλαιο WTI λήξης Απριλίου μειώθηκε κατά 0,5% στα 75,99 δολ/βαρέλι νωρίτερα στο Λονδίνο, ενώ το συμβόλαιο του Brent υποχώρησε κατά 0,4% στα 82,74 δολ/βαρέλι.

Οι προοπτικές για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Fed για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός ασκούν πιέσεις στις τιμές πετρελαίου, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ισχυρής ανάκαμψης στην Κίνα μετά το τέλος της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων.

Η αγορά βρέθηκε σε μια ανώμαλη πορεία φέτος , καθώς οι έμποροι ανησυχούν σχετικά με την επιβράδυνση των ΗΠΑ και την ανάκαμψη της Κίνας μετά τους περιορισμούς του ιού και προσπαθούν να καθορίσουν την κατεύθυνση για την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας. Αυτό έχει εγκλωβίσει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε ένα εύρος περίπου 10 δολαρίων το βαρέλι καθώς αλληλοσυγκρούονται οι ανοδικές και οι πτωτικές τάσεις.

Οι συνέπειες από τις κυρώσεις στο ρωσικό αργό και τα πετρελαϊκά προϊόντα, και η αλλαγή των παγκόσμιων εμπορικών ροών έχουν προσθέσει άλλο ένα στοιχείο αβεβαιότητας στην αγορά. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την επιβολή περισσότερων κυρώσεων συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα της χώρας.

«Οι προσδοκίες για μια πιο επιθετική στάση από την Fed συνεχίζουν να αυξάνονται, κάτι που δημιουργεί ισχυρά εμπόδια για την αγορά πετρελαίου», αναφέρει ο Γουόρεν Πάττερσον , επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Groep NV. Ωστόσο, η αγορά είναι πιθανό να περιοριστεί σημαντικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, κάτι που θα πρέπει να δει τις τιμές να ξεφεύγουν από το τρέχον εύρος, προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή: newmoney.gr

Shares