Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Πέθανε ο Ρέι Κένεντι, μια από τις μεγάλες μορφές της Λίβερπουλ

 

Ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ και της Άρσεναλ, Ρέι Κένεντι, πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Ο Κένεντι, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές σε 17 εμφανίσεις για την Εθνική Αγγλίας, διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 1984.

Σκόραρε 71 γκολ σε 212 αγώνες για την Άρσεναλ, κατακτώντας το Double Division και το Κύπελλο Αγγλίας το 1971, πριν μεταγραφεί στη Λίβερπουλ το 1974.

Κατά τη διάρκεια μιας οκταετούς περιόδου στο «Άνφιλντ», όπου σημείωσε 72 γκολ σε 393 εμφανίσεις, ο Κένεντι κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Σε δήλωση του συλλόγου, η Λίβερπουλ ανέφερε ότι ο Κένεντι, ο οποίος κέρδισε συνολικά 11 μεγάλα τρόπαια με τους «κόκκινους», ήταν “θρυλικός”.

Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, Τζον Όλντριτζ, έγραψε στο Twitter: «Ο Ρέι Κένεντι, παίκτης και υπέροχος άντρας που υπέφερε τόσο πολύ από τη νόσο του Πάρκινσον για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Σίγουρα δεν θα περπατήσει ποτέ μόνος».

Ο Κένεντι ξεκίνησε αρχικά ως επιθετικός και πήγε στη Λίβερπουλ την ίδια μέρα που ο Μπιλ Σάνκλι παραιτήθηκε από προπονητής της.

Δύο χρόνια μετά την υπογραφή του για τον σύλλογο, ο Μπομπ Πέισλι άλλαξε θέση στον Κένεντι φέρνοντάς τον στην αριστερή μεσαία γραμμή, μια θέση στην οποία θα παρέμενε για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Ο Πέισλι έγραψε αργότερα στην αυτοβιογραφία του ότι ο Κένεντι ήταν «ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της Λίβερπουλ και πιθανώς ο πιο υποτιμημένος».

Μετά την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, το 1982, ακολούθησαν περίοδοι στη Σουόνσι και στη Χάρτλπουλ, προτού περάσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα ως παίκτης-μάνατζερ του κυπριακού συλλόγου Πεζοπορικός.

Πηγή: naftemporiki.gr

Shares