Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022

Πεσκόφ: Δεν αποκλείεται να καταδικαστούν σε εκτέλεση οι δυο Αμερικανοί αιχμάλωτοι

peskov

 

Την περασμένη εβδομάδα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι δύο Αμερικανοί μισθοφόροι συνελήφθησαν κοντά στο Χάρκοβο – Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι οι όροι της Σύμβασης της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου δεν ισχύουν για τους μισθοφόρους


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η εκτέλεση των δυο μισθοφόρων των ΗΠΑ που συνελήφθησαν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας από τις δυνάμεις των ανταρτών της περιοχής Ντονέτσκ, άφησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Μιλάμε για μισθοφόρους που απείλησαν τις ζωές των στρατιωτών μας. Και όχι μόνο των δικών μας, αλλά και των στρατιωτών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ. Για αυτό κατηγορούνται» δήλωσε ο Πεσκόφ στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, στη Μόσχα.

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε ότι οι όροι της Σύμβασης της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου δεν ισχύουν για τους μισθοφόρους. Η τύχη των αιχμαλώτων θα οριστεί από δικαστήριο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα (συμπεριλαμβανομένης της θανατικής καταδίκης), επειδή πρόκειται για δικαστική απόφαση. Ποτέ δεν τις σχολιάζουμε και επιπλέον δεν έχουμε δικαίωμα να παρεμβαίνουμε σε δικαστικές αποφάσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν κοντά στο Χάρκοβο. Η Ρωσία δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις αναφορές αυτές.

Ερωτηθείς εάν το Κίεβο επικοινώνησε με τη Μόσχα για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μετά τη συνάντηση του Ζελένσκι με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Πεσκόφ απάντησε αρνητικά.

«Όχι, δεν υπήρξαν (προσπάθειες για την επανάληψη των συνομιλιών)», δήλωσε.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares