Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Περπέρογλου: «Δεν ήξερα αν θα έπαιζα ξανά μπάσκετ»…

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και μεταξύ άλλων αποκάλυψε λεπτομέρειες για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του…

Ο Στράτος Περπέρογλου απολαμβάνει μία ακόμη σεζόν στην Euroleague και φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα αναφέρθηκε με πολλές λεπτομέρειες για το πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετώπισε και παραλίγο να του στοίχε την καριέρα.

Αναλυτικά:

«Κάθισα στο αεροπλάνο και δεν σηκώθηκα για ολόκληρη την πτήση, και όταν προσγειώθηκα άρχισα να αισθάνομαι πόνο στο δεξί μου πόδι. Ήταν αμέσως μόλις είχα σηκωθεί από το κάθισμά μου. Ευτυχώς, την επόμενη μέρα είχαμε τα εργομετρικά για την εθνική ομάδα και ζήτησα από τον γιατρό να ελέγξει το σημείο. Κάναμε μια μαγνητική τομογραφία και δεν έδειξε τίποτα, έτσι ο γιατρός είπε: “Γιατί να μην ελέγξουμε και τις αρτηρίες σου; Απλά για παν ενδεχόμενο. Έτσι το κάναμε αυτό και ο γιατρός μου είπε,” Μη κουνηθείς καν! Η αρτηρία σου σου είναι φραγμένη και είναι σοβαρό.

Ήξερα για την θρόμβωση επειδή ο μπαμπάς μου είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα, οπότε ήμουν εξοικειωμένος με την πάθηση, αλλά ήμουν έκπληκτος γιατί το έπαθα στα 27 μου. Ήταν σαν κάποιος να με χτύπησε με ένα σφυρί όταν το άκουσα.

Μου έδωσαν αμέσως αραιωτικά αίματος και έπρεπε να μείνω στο νοσοκομείο για δέκα περίπου ημέρες. Λόγω των διαλυτών αίματος, δεν μπορούσα να παίξω, ήταν επικίνδυνο να χτυπήσω στο γήπεδο γιατί θα μπορούσε να ξεκινήσει εσωτερικά. Ειλικρινά, δεν ήξερα αν θα ήμουν σε θέση να παίξω και πάλι. Έχω ακούσει ιστορίες για άλλους παίκτες που είχαν αυτό που είχα και μπορεί να ήταν απειλή για την καριέρα μου.

Ήταν μια δύσκολη εποχή για μένα, αλλά με βοήθησε η πίστη μου στον Θεό, έπρεπε να τον εμπιστευτώ με την καριέρα μου και με βοήθησε να ξεπεράσω αυτή την περίοδο.

Πολλές φορές παίρνουμε τα πράγματα ως δεδομένο στη ζωή. Πήρα την καριέρα μου ως δεδομένη. Νόμιζα ότι θα έπαιζα για πάντα.

Κάθε φορά που έχω έναν τραυματισμό, όπως και την περασμένη σεζόν, λέω στους γιατρούς μου να ελέγξουν τις φλέβες, για να βεβαιωθώ ότι δεν έχω πρόβλημα.

Προσπαθώ να φροντίσω τη διατροφή μου. Όταν πετάω μεγάλες πτήσεις, φοράω ειδικές κάλτσες, αλλά παίρνω και μερικά αραιωτικά αίματος για προφύλαξη, το γνωρίζω τώρα και προσπαθώ να προστατεύσω τον εαυτό μου».

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

Shares