Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παίρνουν ”φωτιά” Αιγαίο και Α. Μεσόγειος: Αεροπλανοφόρο κάτω από την Κρήτη – Επίθεση Άγκυρας και κατά Ισραήλ…

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν έχει ξεπεράσει πλέον κάθε πιθανό επίπεδο επικινδυνότητας, με την πολιτική που εφαρμόζει στον Έβρο κατά της Ελλάδος και της ΕΕ γενικότερα, ενώ φέρεται να ετοιμάζει κάτι ύποπτο στο Νότιο Αιγαίο.


Στο πλαίσιο αυτό, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS D. Eisenhower (CVN-69) εντοπίστηκε από το δορυφόρο Sentinel-2 (6/3/2020), ΝΔ της Κρήτης.

https://twitter.com/ContactIdbam/status/1235512463359201282

 

 

 

 

Στην ίδια γενική περιοχή από χθες έως και σήμερα το πρωί είχαμε πτήσεις από ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού, ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους P-8 από την βάση της Σικελίας και ενός αεροσκάφους EP-3E (160764) από από την βάση της Σούδας.

Η μεγαλομανία του Τούρκου προέδρου, που θεωρεί το Ιντλίμπ στην Συρία ως παλαιά οθωμανική περιοχή, έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα και πολλοί Έλληνες πρώην ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούν πως ότι λαμβάνει χώρα στον Έβρο, είναι μέρος ενός σχεδίου αντιπερισπασμού, για το Νότιο Αιγαίο, διότι εκεί στοχεύει ο Ερντογάν.

Η πρόκληση επεισοδίου στο Αιγαίο μετά την απόφαση αποστολή 11 τουρκικών υποβρυχίων, μονάδων επιφανείας και μιας Πακιστανικής Κορβέτας, είναι κάτι που υποπτεύονται πολλοί ειδικοί στην ελληνική πλευρά.

Τα σχέδια των Τούρκων όμως δεν σταματούν ούτε εκεί αλλά ούτε στην Συρία και φτάνουν μέχρι την Ιερουσαλήμ, την οποία οι νεο-Οθωμανοί την θεωρούν ως “κατεχόμενη”.

Σήμερα ο λογαριασμός στο Twitter του υπουργού άμυνας του Ισραήλ δέχθηκε ηλεκτρονική “επίθεση” από Τούρκους χάκερ, οι οποίοι του έγραψαν “ελευθερία για την Παλαιστίνη”.

Οι χάκερ που επιτέθηκαν ηλεκτρονικά στο λογαριασμό Twitter του ισραηλινού υπουργού άμυνας Ναφτάλι Μπενέτ για σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν επιβεβαιωμένα Τούρκοι, οι οποίοι έγραψαν μηνύματα που εμπεριείχαν την παλαιστινιακή και τουρκική σημαία.

Τα σχετικά μηνύματα διαγράφηκαν λίγο αργότερα, ενώ δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση από τις ισραηλινές αρχές.

Η όλη επιχείρηση, εκτιμάται ότι είχε τις ευλογίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες εργάζονται πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα, για μια νέα παλαιστινιακή εξέγερση, με σκοπό να προωθηθούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ελπίζει ότι με ένα νέο κύμα προσφύγων θα πιέσει τους Ευρωπαίους συμμάχους της Τουρκίας (οι οποίοι τον στήριξαν στην Ιντλίμπ) για περισσότερα χρήματα.

Κατά την διάρκεια του πολέμου στη Συρία, οι Βρυξέλλες επέλεξαν να παράσχουν στην Τουρκία οικονομική βοήθεια σε αντάλλαγμα υποσχέσεων του Ερντογάν, με στόχο να μείνουν πρόσφυγες και μετανάστες μακριά από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψαν τις προσπάθειες της Γερμανίας να παράσχει περαιτέρω οικονομική στήριξη στον Ερντογάν, αποκαλώντας τις απειλές του ως μια “απαράδεκτη συμπεριφορά”.

Οι συγκρούσεις του Idlib έδωσαν πράγματι την ευκαιρία στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους ΝΑΤΟ να επιβραδύνουν τη συνεχιζόμενη τάση της Τουρκίας προς τη Ρωσία. Ωστόσο, δεδομένης της ισχυρής προσωπικής προσέγγισης Ερντογάν και Πούτιν, και της αυξανόμενης εξάρτησης του Τούρκου προέδρου από το Κρεμλίνο για την πολιτική του επιβίωση στο εσωτερικό, μια γρήγορη ανατροπή της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας είναι πλέον απίθανη.

Αν προσθέσουμε και τα βαθιά ριζωμένα αντι-δυτικά συναισθήματα του Ερντογάν, τότε θα χρειαζόταν ένα θαύμα, για να έρθει ο Τούρκος πρόεδρος, ξανά στην ‘αγκαλιά” της δύσης.

Η Ουάσινγκτον και οι κυριότεροι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ( Γερμανία, Βρετανία κά) θα πρέπει να το πάρουν απόφαση, ότι ο Ερντογάν εξαρτάται από τη Ρωσία, πιο πολύ από ότι νομίζουν.

 

 

pentapostagma

Shares