Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Παίρνει το ‘όπλο΄του ο Σαλβίνι… Ξεκινά το Italexit και η διάλυση της ΕΕ;..

Ο κορωναϊός καταστρέφει τα απομεινάρια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αφού τελειώσουμε με τον coronavirus, η Ιταλία

θα μπορούσε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Italexit).

Αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη με τη Βρετανική Daily Express από τον πρώην δήμαρχο του Teramo, γιατρό και πολιτικό Maurizio Brucki. “Σε μια τέτοια στιγμή, εμείς οι Ιταλοί δεν αισθανόμαστε Ευρωπαίοι…  Ο  Coronavirus έχει ανοίξει τα μάτια μας σε όλους μας», λέει ο Brooky.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι εγκατέλειψαν την Ιταλία με τεράστια προβλήματα o ένας μετά τον άλλον, απομείναμε  με τη βοήθεια της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και  της Κούβας. Νωρίτερα, η Ρώμη απηύθυνε έκκληση στις Βρυξέλλες με αίτημα τη βοήθεια 500 δισεκατομμυρίων Ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια για την επίλυση του προβλήματος του εθνικού χρέους της Ιταλίας .

Οι Ιταλοί χρειάζονται τα χρήματα για να βοηθήσουν  στην καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε. Εδώ και 15 ημέρες , οι Βρυξέλλες εργάζονται για ένα σχέδιο που αφορά την Ιταλία και την καταπολέμηση της νόσου.

Italexit επιθυμεί ο Ματέο Σαλβίνι

Οργισμένος με τη συμπεριφορά των Βρυξελλών και των κρατών μελών της ΕΕ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, και τώρα πολιτικός της αντιπολίτευσης και Ομοσπονδιακός γραμματέας της «Liga  του Βορρά» Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

ο Ματέο Σαλβίνι ποτέ δεν έκρυψε ότι πιστεύει στο Italexit

Μισώ και απεχθάνομαι την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί για Ένωση είναι μία σπηλιά φιδιών και τσακαλιών. Πρώτα θα νικήσουμε τον ιό και μετά θα στραφούμε και θα σκεφτούμε για την ΕΕ. Αν χρειαστεί θα φύγουμε χωρίς ευχαριστίες”. 

Οι εκκλήσεις της Ρώμης προς το Κέντρο Συντονισμού Έκτακτης Ανάγκης (το διοικητικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιχειρήσεις κρίσης) απέτυχαν επίσης.    Στα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ των Ιταλών κερδίζει δημοτικότητα το θέμα Italexit (παρόμοιο με το Brexit).

Όλο και περισσότεροι Ιταλοί πολίτες πιστεύουν ότι χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση η χώρα θα μπορούσε να ζήσει καλύτερα.  Η συνέχεια του άρθρου… ΕΔΩ

Shares