Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Περιστέρι: Νέα προθεσμία πήρε για την απολογία του ο Πακιστανός

Γυναικοκτονία Περιστέρι: Την Τρίτη η απολογία του 22χρονου Πακιστανού

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για την άγρια δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι ζήτησε και πήρε από την ανακρίτρια ο 22χρονος Πακιστανός που έχει ομολογήσει τη δολοφονία της κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος του 22χρονου Πακιστανού ζήτησε την προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πελάτη του και να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή.

Εντωμεταξύ το πρωί της Δευτέρας στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση προσήλθε για να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος του πατέρα της 17χρονης Νικολέτας.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδώροπουλος αυτό που βασανίζει τους γονείς του θύματος είναι ένα μεγάλο γιατί. «Ο αντίδικος έχει διοριστεί από το κράτος και ζήτησε προθεσμία για την Τρίτη (09/08). Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί έχει δικονομικά δικαίωμα να το κάνει. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποφασίσει πρώτα την προφυλάκιση και στη συνέχεια ισόβια για το ανθρωπόμορφο τέρας που στέρησε τη ζωή της Νικολέτας» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο 22χρονος έφτασε αμίλητος και με σκυμμένο κεφάλι λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Οι αστυνομικοί αναζητούν εφεξής το ενδεχόμενο ο καθ’ ομολογία δολοφόνος να είχε συνεργούς στο σχέδιο διαφυγής του. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση δεν αποκλείεται να έχουμε κατηγορούμενους για υπόθαλψη.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από την αστυνομική έρευνα είναι ποιοι παρείχαν καταφύγιο στον 22χρονο, ποιοι –και εάν- του έδωσαν καινούργιες κάρτες sim (αφού πρώτα εκείνος πέταξε το κινητό του τηλέφωνο και το κινητό της 17χρονης) αλλά και ποιοι μπορεί να τον βοήθησαν να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.

Το βαρύ «κατηγορώ» για τη γυναικοκτονία στο Περιστέρι
Στο κατηγορητήριο για τη δολοφονία της Νικολέτας καταγράφονται όχι μόνο οι άγριες συνθήκες θανάτου του θύματος αλλά και κρίσιμα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί για τον χρόνο πριν και τον χρόνο μετά το έγκλημα σε βάρος της ανήλικης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της Νικολέτας προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου. Οι τελευταίες στιγμές της Νικολέτας ήταν τα περίπου τέσσερα με πέντε βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στα σύνορα με τα Σκόπια, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, ότι σκότωσε τη Νικολέτα μετά από καβγά που είχαν.

Κατά τις δικαστικές Αρχές, η μεθοδικότητα που επέδειξε μετά την αποτρόπαια πράξη του, επιβεβαιώνει πως ο αλλοδαπός, ο βίος του οποίου ελέγχεται επισταμένως από τις Αρχές, έδρασε ψυχρά και οργανωμένα. Οι ενέργειες του δεν δηλώνουν ταραχή, συντριβή ή μετάνοια για την αποτρόπαια δολοφονία, φαίνεται να του καταλογίζει η Δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αστυνομικών, το επίμαχο απόγευμα δεν έχασε ούτε λεπτό και αμέσως μετά το έγκλημα έσπευσε να εξαφανιστεί και να αποχωρήσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε από τη χώρα.

 

newsbomb.gr

 

Shares