Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Περιστέρι: Η κόλαση που έζησε παιδί η 17χρονη Νικολέτα-Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας

Το κορίτσι, μαζί με τον αδελφό της είχαν υπάρξει θύματα συστηματικής ασέλγειας στην Ημαθία


Οι αποκαλύψεις για την τραγωδία που έζησε η 17χρονη Νικολέτα, πριν χάσει τη ζωή της πρόωρα δολοφονημένη άγρια στο Περιστέρι, όταν ήταν ακόμη στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών, έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας της, το κορίτσι, μαζί με τον αδελφό της, είχαν υπάρξει θύματα συστηματικής ασέλγειας στην Ημαθία, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, πριν μετακομίσουν στην Αθήνα.

«Θύμα συστηματικής ασέλγειας η Νικολέτα όταν ήταν παιδί»
Ο πατέρας της 17χρονης, μιλώντας για την απώλεια της κόρης του και τη σχέση της με τον 20χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας της, προχώρησε και σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη για την τραγωδία που είχε βιώσει η Νικολέτα σε παιδική ηλικία, αλλά και ο μεγαλύτερος αδελφός της.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Νικολέτα αλλά και ο μεγάλος του γιος – από τα συνολικά τέσσερα παιδιά της οικογένειας – πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν 11 και 8 ετών αντίστοιχα, στο Μακροχώρι Ημαθίας όπου μεγάλωσαν, είχαν πέσει θύματα συστηματικής ασέλγειας από τρεις άνδρες, οι οποίοι καταδικάστηκαν.

«Τα παιδιά βιαστήκανε. Έγιναν δικαστήρια, καταδικαστήκανε, ο ένας 53 χρόνια, ο άλλος 16-17 χρόνια. Στο σχολείο το κοροϊδεύανε, δέχτηκε bullying. Προσπαθούσε να επιβιώσει, να μην το σκέφτεται», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας για την άτυχη Νικολέτα.

Όπως δήλωσε ο πατέρας, η κοπέλα έφυγε για την Αθήνα, για «να χαρεί την ζωή της, να την πάρει από την αρχή πάλι, όσο μπορούσε να χαρεί την ζωή της, να διώξει τον πόνο της».

«Τελικά, ορίστε, έγινε αυτό που έγινε. Σκέφτηκε ότι η σχέση της θα είναι πολύ καλή και να το αποτέλεσμα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

Το χρονικό μιας τραγωδίας
Στις 22 Αυγούστου του 2018, ένας 24χρονος άνδρας, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, για υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Ημαθία, κατά τη διετία 2016- 2017.

Η αστυνομία, μάλιστα, είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα στοιχεία του 24χρονου, καλώντας τους πολίτες για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Ο 24χρονος συνελήφθη στο Ηράκλειο στις 22 Αυγούστου του 2018, αλλά αναζητούνταν από τις 25 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, ο 24χρονος φαίνεται να ήταν ο σύντροφος της μητέρας των παιδιών πάνω στα οποία ασελγούσε, ενώ για την υπόθεση είχαν ήδη συλληφθεί η μητέρα – όπως είθισται σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων – και δύο ακόμη άτομα

Ο 24χρονος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου και κινήθηκαν οι διαδικασίες για την μεταγωγή του στη Βέροια.

 

Οι συνεργοί και η αθώωση στην πρώτη δίκη
Η υπόθεση έφτασε στην δικαιοσύνη το 2019, με κατηγορούμενους δύο Αλβανούς, τον 24χρονο που είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2018 στην Κρήτη και έναν 27χρονο, συνεργό του.

Το 2019, οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, λόγω αμφιβολιών, αλλά παραπέμφθηκαν να ξαναδικαστούν μετά από την αναίρεση της πρώτης απόφασης από τον Άρειο Πάγο.

Το 2018, μάλιστα, οπότε συνελήφθησαν, είχαν προφυλακιστεί, αλλά αποφυλακίστηκαν ένα χρόνο αργότερα, μετά την αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Εισαγγελέας άσκησε αναίρεση, που έγινε δεκτή από το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Έτσι, συνελήφθησαν εκ νέου το καλοκαίρι του 2021 και δικάστηκαν για δεύτερη φορά τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

 

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης
Ο ένας από τους δύο δράστες, ηλικίας 25 χρονών το 2021 – αυτός που είχε συλληφθεί στην Κρήτη το 2018 – «είχε συνάψει ερωτική σχέση με τη χωρισμένη μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, σε χωριό του νομού Ημαθίας», όπως ανέφεραν όλα τα σχετικά δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης.

Αυτός φέρεται πως υπέβαλε τα παιδιά τής συντρόφου του – καθώς και έναν ακόμη ανήλικο – ηλικίας από 8 έως 11 χρονών, σε σεξουαλικά όργια, με τη συνδρομή του 27χρονου συγκατηγορούμενου συμπατριώτη του και ενός υπερήλικα Έλληνα, ο οποίος απεβίωσε, σε ηλικία 83 χρονών, το 2018, πριν διεξαχθεί η πρώτη δίκη.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βέροιας αναγράφονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, για περιστατικά που είναι δύσκολο να τα χωρέσει ανθρώπινος νους.

Με λίγα λόγια, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι βίαζαν τα παιδιά, τα αποπλανούσαν και ασελγούσαν σε αυτά.

Ειδικά, ο πρώην σύντροφος της μητέρας φέρεται να τα εξωθούσε στην πορνεία και να τα υποχρέωνε να βιντεοσκοπούν τις ερωτικές περιπτύξεις, ενώ ο ίδιος φέρεται ότι, μπροστά τους, κακοποίησε σεξουαλικά και έναν… σκύλο!

 

«Αμαρτίες γονέων»
Σύμφωνα με τον ιστότοπο grtimes.gr, από την ακροαματική διαδικασία του πρώτου δικαστηρίου προέκυψε ότι:

«Η μητέρα των παιδιών (δύο αγοριών και δύο κοριτσιών) είχε χωρίσει από τον σύζυγό της και το 2015 σύναψε ερωτική σχέση με τον Αλβανό, την οποία όμως δεν ενέκριναν οι γονείς της, καθώς ήταν 10 χρόνια μικρότερος και της απαγόρευσαν να μένει στην οικία τους.

»Έτσι αυτή, μαζί με τα ανήλικα παιδιά και το νέο της σύντροφο, μετακόμισαν σε νέο σπίτι εντός του χωριού. Η μητέρα δεν εργαζόταν και τη συντήρηση όλων επωμίστηκε ο Αλβανός, ο οποίος πραγματοποιούσε μεροκάματα σε οικοδομικές και αγροτικές εργασίες.

»Το 2016, καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που αφορούσαν παραβατική συμπεριφορά τού ενός ανήλικου γιου, προκάλεσαν κοινωνική έρευνα από υπηρεσία προστασίας ανηλίκων.

»Αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη, η μητέρα, μέσα σε μια νύχτα, εξαφανίστηκε από την Ελλάδα, αφού φρόντισε προηγουμένως να αναθέσει με συμβολαιογραφική πράξη τη γονική μέριμνα στη μητέρα της και γιαγιά των παιδιών. Στο πλαίσιο της έρευνας, τα παιδιά κατήγγειλαν για πράξεις αποπλάνησης και βιασμών τους δύο κατηγορούμενους».

 

Το σκεπτικό του Άρειου Πάγου για τη νέα δίκη
Μετά την αθώωση των δύο κατηγορουμένων, το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση στερείται παντελώς της επιβαλλόμενης και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ότι το δικαστήριο δεν αξιολόγησε σωστά όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Και ανέφερε στο σκεπτικό του, μεταξύ άλλων:

«Με ελλιπή και αντιφατική αιτιολογία (το δικαστήριο) δέχτηκε ότι τα ανήλικα αγόρια (σ.σ. αναγράφονται δύο ονόματα) δεν έχουν υποστεί καμία σεξουαλική κακοποίηση, στηρίζοντας την κρίση του αυτή στις ιατροδικαστικές εκθέσεις […] χωρίς ουδόλως να αιτιολογεί πως αυτή η διαπίστωση αποκλείει και την περίπτωση της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε το 12ο έτος, όχι τετελεσμένης αλλά στο στάδιο της απόπειρας για την οποία κατηγορείτο επίσης (ο σύντροφος της μητέρας)».

Επισημαίνεται ότι το 11χρονο κορίτσι – προφανώς, η άτυχη Νικολέατα – προέκυψε ιατροδικαστικά πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά η διαφορετική διατύπωση για τη φύση του αδικήματος, στο κατηγορητήριο, οδήγησε σε απαλλακτική απόφαση.

Όπως επίσης και ότι: «(το δικαστήριο) υπέπεσε σε λογικό και νομικό σφάλμα, επειδή το ότι οι μάρτυρες δεν ήταν σε θέση να καταθέσουν με βεβαιότητα για την αλήθεια των λεγομένων των ανηλίκων δεν συνεπάγεται ότι τα ανήλικα κατέθεσαν ψεύδη, λαμβανομένης υπόψη της ηλικίας τους και των εν γένει συνθηκών διαβίωσής τους…».

 

Η καταδίκη το 2021
Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκίνησε η δεύτερη δίκη για την απεχθή υπόθεση του βιασμού των ανηλίκων παιδιών.

Και αυτή τη φορά, οι ένοχοι τιμωρήθηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως έγραφε το in.gr στις 16 Οκτωβρίου του 2021, φυλάκιση 12 και 53 ετών επιβλήθηκε στη δεύτερη δίκη, που διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, για την περίπτωση βιασμού δύο παιδιών ηλικίας 8 και 11 ετών και… ενός σκύλου στην Ημαθία.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για βιασμό, γενετήσιες πράξεις, μαστροπεία και άλλα αδικήματα.

Μετά την αναίρεση αθωωτικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο, δύο Αλβανοί καταδικάστηκαν για μια αδιανόητη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, που πραγματοποιήθηκε στην Ημαθία.

Παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και τη δεύτερη φορά κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό και άλλα κακουργήματα.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Στο εδώλιο κάθισε μόνο ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη ξανά, ενώ ο άλλος απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Όπως έγινε γνωστό, έχει μεταναστεύσει στη Γερμανία.

Το δικαστήριο επέβαλε 12ετή κάθειρξη στον πρώτο, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό τού πρότερου σύννομου βίου και συνολική κάθειρξη 53 ετών στον δεύτερο, χωρίς ελαφρυντικά.

Παράλληλα, τους επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές 2.500 ευρώ και 13.500 ευρώ αντίστοιχα, ενώ άσκησαν έφεση για να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Ο ένας επέστρεψε στη φυλακή, ενώ ο δεύτερος κατέστη φυγόποινος και αναζητείται.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares