Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Τελευταία Νέα

Περισσότεροι από 3.000 οι νεκροί, γκρεμίστηκαν 5.600 κτήρια

Σεισμός στην Τουρκία: Περισσότεροι από 3.000 οι νεκροί, γκρεμίστηκαν 5.600 κτήρια

Εβδομάδα εθνικού πένθους κήρυξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, καθώς οι νεκροί ξεπερνούν μέχρι αυτή την ώρα τους 3.000 σε Τουρκία και Συρία, από τον σεισμό-«τέρας» των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ

Περισσότεροι από 3.000 είναι οι νεκροί που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σε Συρία και Τουρκία με τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τη γείτονα χώρα και έγινε αισθητός από την Αίγυπτο μέχρι το Ιράκ.

Περιπου 12.000 είναι μέχρι τώρα οι τραυματίες, ενώ έχουν γκρεμιστεί σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές 5.600 κτήρια. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κήρυξε τη χώρα σε μια εβδομάδα εθνικού πένθους.

Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Δεκαοκτώ ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία – καθώς και τη βορειοδυτική Συρία – η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.762, ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Οι επαρχίες Γκαζιαντέπ και Καχραμάνμαρας έχουν υποστεί το σφοδρότερο πλήγμα από τη μανία του Εγκέλαδου, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, τη Μαλάτια, το Ελαζίγκ, την Οσμπανίγιε, το Κιλίς, το Αντιγιαμάν, τη Σανλιούρφα και τα Άδανα. Τουλάχιστον 2.834 κτίρια κατέρρευσαν, σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 11.000.

Οι συνεχείς μετασεισμοί σκορπούν τον τρόμο στους κατοίκους και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το έργο των σωστικών συνεργείων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 3.400 τραυματίστηκαν λόγω των σεισμών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, 593 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.411 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά). Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, περισσότεροι από 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 1.050 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares