Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Περιόρισε στο τέλος τις απώλειες του το αργό, νέα υψηλά 14 ετών το φυσικό αέριο

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, αν και έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά τους, μετά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι ο OPEC+ έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην αγορά.

Με φόντο την κατρακύλα των τιμών κατά 4% νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι ο OPEC+ έχει τη δέσμευση, την ευελιξία και τα μέσα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να παρέχει καθοδήγηση, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της παραγωγής ανά πάσα στιγμή και με διαφορετικές μορφές.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου περιόρισαν τις απώλειες τους στον απόηχο των δηλώσεων αυτών για να κλείσουν τελικά μακριά από τα χαμηλά τους.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 54 cents ή 0,6% και έκλεισε στα 90,23 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έχοντας προηγουμένως κατρακυλήσει μέχρι το χαμηλό των 86,60 δολ. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Το συμβόλαιο του Οκτωβρίου, το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον, έκλεισε στα 90,36 δολ. με μικρές απώλειες 0,1%.

Το Brent Οκτωβρίου υποχώρησε 24 cents ή σχεδόν 0,3% στα 96,48 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Στο μεταξύ οι τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν νέο ράλι, αντλώντας ώθηση από τα νέα ιστορικά υψηλά στην Ευρώπη στον απόηχο της ανακοίνωσης της Gazprom την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα κλείσει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συντήρησης.

Το συμβόλαιο φυσικού αερίου Σεπτεμβρίου πρόσθεσε34 cents ή 3,7% και έκλεισε στα 9,68 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες που αποτελεί νέο υψηλό 14 ετών.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares