Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Περίμενε 8 ώρες για να πάρει την έκθεση HHS σχετικά με τα δεδομένα ασφαλείας του εμβολίου

Baylor Gets Restraining Order Against COVID Vaccine Skeptic Doc

Οι επιστήμονες ζήτησαν δεδομένα μετά την αδειοδότηση του FDA – Ο Τεξανός Γερουσιαστής Μc Cullough αποκαλύπτει… 

Μια ομάδα επιστημόνων και ιατρικών ερευνητών μήνυσε τον FDA στο πλαίσιο της FOIA για να αναγκάσει τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων που σχετίζονται με την αδειοδότηση του εμβολίου Pfizer-BioNTech Covid-19. Ο δικηγόρος του ενάγοντα Aaron Siri, ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα, εξηγεί τον αγώνα που οδήγησε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να διατάξει την ταχεία δημοσιοποίηση των εγγράφων που η υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι θα χρειαζόταν δεκαετίες για να επεξεργαστεί.

Ως απάντηση σε αίτημα του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ζήτησε από έναν ομοσπονδιακό δικαστή την άδεια να κάνει το κοινό να περιμένει μέχρι το έτος 2096 για να αποκαλύψει όλα τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε για την αδειοδότηση του εμβολίου Covid-19 της Pfizer.

Αυτό δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Η FDA ήθελε την έγκριση του δικαστηρίου για να έχει έως και 75 χρόνια για να αποκαλύψει δημόσια αυτές τις πληροφορίες.

Στις προσπάθειές του να δημιουργήσει δημόσια υποστήριξη για τους εμβολιασμούς Covid-19, ο FDA υποσχέθηκε επανειλημμένα « πλήρη διαφάνεια » και επιβεβαίωσε τη « δέσμευσή του για διαφάνεια » όταν αδειοδοτούσε το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer.

Έχοντας κατά νου αυτή την υπόσχεση, μετά την αδειοδότηση του εμβολίου τον Αύγουστο του 2020, οι Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια, μια ομάδα επιστημόνων με υψηλή πιστοποίηση υπέβαλε αίτημα FOIA στον FDA για τα δεδομένα που υπέβαλε η Pfizer. Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι, έως ότου παραχθούν όλα τα δεδομένα, δεν μπορεί να γίνει σωστή αναθεώρηση, επειδή η έλλειψη έστω και ενός μόνο συνόλου δεδομένων θα μπορούσε να απορρίψει οποιαδήποτε ανάλυση.

Σε απάντηση, η FDA δεν παρήγαγε τίποτα. Ως εκ τούτου, τον Σεπτέμβριο του 2021, οι επιστήμονες, εκπροσωπούμενοι από τους δικηγόρους τους στη Siri & Glimstad, μήνυσαν τον FDA απαιτώντας να παράσχει αυτά τα δεδομένα έως τον Μάρτιο του 2022.

Ο FDA έδωσε άδεια για το εμβόλιο Pfizer στις 23 Αυγούστου 2021, μόλις 108 ημέρες αφότου η Pfizer άρχισε να παράγει τα αρχεία στον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο FDA ισχυρίζεται ότι διεξήγαγε μια έντονη, ισχυρή και ενδελεχή ανάλυση αυτών των εγγράφων για να διαβεβαιώσει το κοινό ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ωστόσο, όταν ζητήθηκε να μοιραστεί αυτά τα έγγραφα με το κοινό, η FDA ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν πάνω από 20.000 ημέρες. Το πρόγραμμα παραγωγής του FDA συγκρούστηκε με την υπόσχεσή του για διαφάνεια.

Ο Τεξανός Γερουσιαστής περίμενε 8 ώρες για να πάρει στα χέρια του το πόρισμα από τον FDA

Με πληροφορίες από news.bloomberglaw.com

Shares