Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023

Περιφρονούν τις αρχαιότητες της Μακεδονίας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Υπουργός Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη, υποσκάπτουν όχι μόνο το μέλλον της Μακεδονίας, αλλά και το παρελθόν της.

Μνημεία όπως ο Τύμβος Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, παραμένουν αναξιοποίητα και κλειστά για τους επισκέπτες, παρά τη διεθνή προβολή που έχουν λάβει και το παγκόσμιο ενδιαφέρον που έχουν αποκτήσει, λόγω της σύνδεσης τους με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών απο τις βροχοπτώσεις του 2019 στο Λόφο καστά, έχουν παγώσει. Το μνημείο που πολλοί υπέθεσαν οτι κρύβει ενα πολύ μεγάλο μυστικό,  δεν πρόκειται να είναι επισκέψιμο, ούτε για “ειδικές ομάδες” και μέσα στο 2023.

Μια νέα νεροποντή τον Ιούλιο του 2022, αποτέλειωσε, χάριν στους λάθους υπολλογισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι άντεξε τρείς χιλιάδες χρόνια, λοιμούς σεισμούς και καταποντισμούς και φτου κι απ’ την αρχή.

Η Μακεδονία, υποβαθμίζεται πολιτιστικά, σκόπιμα και συνειδητά απο μια κυβέρνηση, που ακόμη “ποιεί την νήσσαν” στο θέμα της κατάπτυστης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares