Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Περιφρονητικές δηλώσεις για τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας από τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας Ντορίν Ρεκεάν

«Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας για στρατιωτική επίθεση»

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Ντορίν Ρεκεάν μίλησε απόλυτα απαξιωτικά για τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες και το αν η χώρα αυτή μπορεί να απειλήσει την Μολδαβία.

«Είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να φτάσει στη Δημοκρατία της Μολδαβίας στρατιωτικά.

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας έχει αρκετές ενοποιημένες δυνατότητες για να αντιμετωπίσει μια πιθανή κλιμάκωση από την Υπερδνειστερία.

Η Ρωσία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να προωθεί επιθετικά έναν πόλεμο που ονομάζεται υβριδικός – με προπαγάνδα για να κλιμακώσει ορισμένες φιλοπολεμικές αφηγήσεις. Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα πετύχει.

Έχουμε αυτά τα κύματα που έρχονται περιοδικά, όταν αυξάνεται η αντίληψη των κινδύνων, των απειλών, αλλά αυτό είναι περισσότερο μέρος ενός πολέμου πληροφοριών, ενός υβριδικού πολέμου.

Είναι πολύ μακριά τώρα και δεν έχουν την ικανότητα να κλιμακωθούν στρατιωτικά στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Εδώ είναι αλήθεια, είναι και ο ρόλος της Ουκρανίας που παλεύει, κερδίζει.

Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας για στρατιωτική επίθεση. Αισθανόμαστε προστατευμένοι από τις δυνατότητες αεράμυνας.

Γνωρίζουμε ότι πρέπει επίσης να επενδύσουμε σε δυνατότητες αεράμυνας – έχουμε ενισχύσει τον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Δημοκρατία της Μολδαβίας σήμερα και οι κίνδυνοι μπορούν να αποφευχθούν με το σταθερό χέρι των αρχών στο Κισινάου» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί το Βουκουρέστι που ανταποκρίθηκε όταν η Δημοκρατία της Μολδαβίας χρειαζόταν να βρει εναλλακτικές λύσεις για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

pronews.gr

Shares