Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

“Περίεργες” εξελίξεις στο Ιράν σχετικά με το ¨κύμα¨ διαδηλώσεων-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Προκαλούνται πολλά ερωτηματικά!!!

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του Ιράν, πλέον λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, με πλήθος κόσμους να διαδηλώνει κατά της ηγεσίας της χώρας, καταλογίζοντας την απολυταρχικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα κατά των γυναικών, όπως στη περίπτωση επιβολής μαντίλας.

Γεγονότα, τα οποία ξεκίνησαν με αφορμή τη μοιραία κατάληξη νεαρής γυναίκας, λόγω ότι δεν φορούσε μαντίλα.

Στο πλαίσιο αυτό, όμως, των διαδηλώσεων, τη παρουσία τους έκαναν γυναίκες του γνωστού κινήματος “femen”, οι οποίες είναι γνωστές για τον…”ακτιβισμό” τους στη Ρωσία, όπως τη παρουσία τους γυμνόστηθες μέσα σε Ιερό Ναό.

Κατά καιρούς έχει ειπωθεί ότι η δράση των εν λόγω γυναικών καθοδηγείται από δυτικά κέντρα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί.

Η παρουσία τους σε ένα κράτος της Ανατολής, όπως το Ιράν προκαλεί ομολογουμένως ερωτηματικά, λαμβάνοντας κανείς υπόψη, πως γεγονότα σχετικά με τη βία και τον εν γένει ρόλο της γυναίκας στο Ιράν, αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, ενώ ταυτόχρονα οι εν λόγω διαδηλώσεις με τη παρουσία των “femen” έρχεται εν μέσω τρομερών γεωπολιτικών-ενεργειακών κλυδωνισμών.

Κλυδωνισμοί, στους οποίους το Ιράν κατέχει πρωτεύοντα ρόλο, ως χώρα-σύμμαχος της Ρωσίας και παράλληλα ως σημαντικός ενεργειακός παίχτης στο διεθνές στερέωμα!!

Η κλιμάκωση αυτή, λοιπόν, εντός του Ιράν αποτελεί μία αυθόρμητη λαϊκή έκρηξη με τη συμπωματική παρουσία των “femen”  ή κάτι περισσότερο;

https://twitter.com/i/status/1576557078629715970

Shares