Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Περαιτέρω σύσφιγξη σχέσεων της Άγκυρας με το Μπακού

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 10 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου εκεί μετά την ένοπλη σύγκρουση Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ. Θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση και τους εορτασμούς που διοργανώνονται  στη χώρα για τη «νίκη» του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας ενώ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Η Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης, μέσα στα πλαίσια συμφώνου αμοιβαίας συνεργασίας για την ασφάλεια. Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ταξίδευαν συχνά στο Μπακού κατά τη διάρκεια των μαχών για να συντονίζουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, το Αζερμπαϊτζάν μετέφερε τις εκδηλώσεις των μελλοντικών ετών για την Ημέρα Νίκης από τις 10 Νοεμβρίου στις 8 Νοεμβρίου ως έκφραση σεβασμού στην ημέρα θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, που επήλθε το 1938, ιδρυτή της «Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Πηγή: Hürriyet Daily News

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares