Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πέντε μέτωπα στη Μακεδονία: Μαίνονται οι φωτιές σε Χαλκιδική, Κιλκίς, Γρεβενά και Κοζάνη

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπο του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε: «Έχει πέσει η ένταση της φωτιάς και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα να απειλούνται κατοικημένες περιοχές».


Στη Μακεδονία για την κατάσβεση της φωτιάς σε δασική έκταση στην Τορώνη Χαλκιδικής, η οποία ξέσπασε την Τετάρτη πριν τις 3 το μεσημέρι, συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.

Στο Κιλκίς, μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού.

Τρεις φωτιές παραμένουν σε εξέλιξη στη Δυτική Μακεδονία ωστόσο παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρα, πεζοπόρα τμήματα, υπάλληλοι της Τοπικής αυτοδιοίκησης με μηχανήματα έργου, σε κάποιες περιπτώσεις και μηχανήματα του στρατού, δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δασικές εκτάσεις στον Δίλοφο του Δήμου Βοΐου Κοζάνης και στη Δεσκάτη Γρεβενών, όπως και σε χορτολιβαδική – δασική περιοχή στον Πολύμυλο Κοζάνης.

 

newsit.gr

Shares