Κυριακή , 14 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Πειθαρχική δίωξη σε Κούγια και Βλάχο για συμμετοχή σε «τηλεδίκες»

Πειθαρχική δίωξη σε Κούγια και Βλάχο

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε βάρος του Αλέξη Κουγια, συνήγορου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη και του Γιάννη Βλαχου, δικηγόρου δυο εκ των καταγγελόντων στην υπόθεση του καταδικασθέντος σε 12 ετη κάθειρξης σκηνοθέτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες ο ΔΣΑ για του δικηγόρους που συμμετέχουν στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν «τηλεδίκες» επί εκκρεμών υποθέσεων, σήμερα ασκήθηκαν οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δυο συγκεκριμένων δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου είχε επιληφθεί του θέματος και είχε ασκήσει πανελλαδικά πειθαρχικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου (in rem, δηλαδή χωρίς να προσωποποιήσει).

Ωστόσο, σήμερα ο ίδιος άσκησε πειθαρχικές διώξεις κατά των δυο συγκεκριμένων δικηγόρων που έχουν εντολείς στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Εισηγητής για την υπόθεση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ορίστηκε ο Βασίλης Κατσάνης, ο οποίος θα διερευνήσει εάν οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι έχουν διαπράξει πειθαρχικά κολάσιμα αδικήματα, τα οποία είναι αντίθετα στον Κώδικα Δικηγόρων και στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων.

Στην περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, θα καλέσει τους εμπλεκόμενους δικηγόρους να παρέχουν εξηγήσεις και θα ακολουθηθεί στην συνέχεια η προβλεπόμενη διαδικασία.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares