Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023

Πειραιάς: Κατάσχεση 57 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι αστρονομικού ύψους 2 εκατ. ευρώ

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης κατασχέθηκε σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής την Παρασκευή (17/2).

Οι ποσότητες νακρωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν υπολογίζονται στο ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

«Η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, κατόρθωσε να εντοπίσει το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσει σε επιτήρηση.

Ειδικότερα την 7-2-2023 διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, εντός του ψυκτικού μηχανισμού του εμπορευματοκιβωτίου, 50 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 195 γραμμαρίων.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 2.000.000 ευρώ».

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares