Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πέφτουν σαν μύγες τα τουρκικά drones στην Λιβύη…..

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) ανακοίνωσε το Σάββατο πω κατέρριψε ακόμη ένα τουρκικό αεροσκάφος στην περιοχή γύρω από την στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση Al-Watiyah, δυτικά της Τρίπολης, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία


Το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του LNA ανέφερε πως «οι αντιαεροπορικές δυνάμεις του στόχευσαν ένα τουρκικό drone τύπου Anka-S, αποκαλούμενο «Φοίνιξ» και το κατέρριψαν στα περίχωρα της βάσης Uqba ibn Nafi – Al».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του LNA, Στρατηγός Ahmed Al-Mesmari, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Sputnik Arabic ότι οι Τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στη χώρα και ότι πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Εντωμεταξύ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε πως υπάρχουν θύματα ανάμεσα στις Τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Λιβύη και υποστήριξε πως «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει στη Λιβύη, στο πλαίσιο της υποστήριξης της νομιμότητας».

Ο Τουρκικός στρατός στηρίζει ευθέως την κυβέρνηση της Τρίπολης του Χαφέζ Αλ Σάρατζ, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο με τον LNA του Στρατάρχη Χάφταρ.

Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός από τον ΟΗΕ, ο πόλεμος στη Λιβύη μαίνεται στο νοτιοδυτικό μέρος της χώρας, μετά την άρνηση των δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα για εκεχειρία κατά την περίοδο του Ραμαζανιού, πρόταση που είχε υποβάλλει ο Χάφταρ.

 

ΠΗΓΗ

Shares