Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Patriot: Στις ΗΠΑ Ουκρανοί μαχητές για εκπαίδευση

Περίπου 100 Ουκρανοί στρατιωτικοί έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εκπαιδευτούν στο σύστημα Patriot, που – όπως συμφωνήθηκε στην συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – θα ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί θα εκπαιδευτούν στο Φορτ Σιλ της Οκλαχόμα.

Την είδηση για την άφιξη των Ουκρανών στρατιωτικών που θα εκπαιδευτούν στο σύστημα Patriot μετέδωσε ο δημοσιογράφος της Voice of America, Ostap Yarysh.

Ο δημοσιογράφος δημοσίευσε και σχετικό βίντεο με την άφιξη των 100 στρατιωτικών στην Οκλαχόμα, όπου το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα ταχείας εκπαίδευσης στους Patriot.

Η στρατιωτική βάση του Φορτ Σιλ στην Οκλαχόμα είναι μία από τις τέσσερις κύριες βάσεις του αμερικανικού στρατού, στην οποία εκπαιδεύονται στην χρήση των Patriot και οι Αμερικανοί χειριστές τους.

 

Σύμφωνα με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Laura Cooper, η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. «Δεν μπορώ να πω τις ακριβείς ημερομηνίες ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έχει δηλώσει ότι οι προετοιμασίες για τη μεταφορά του συστήματος Patriot στην Ουκρανία έχουν ήδη ξεκινήσει, επομένως η ανάπτυξή του αναμένεται το συντομότερο δυνατό.

Άλλη μία συστοιχία του συγκεκριμένου αντιπυραυλικού συστήματος έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει και η Γερμανία, μετά από συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Όλαφ Σολτς.

Πηγή: Με πληροφορίες από glavcom.ua/onalert.gr

Shares