Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πάτρα: Τουλάχιστον επτά παιδιά νοσηλεύονται με συμπτώματα σαλμονέλας

Τα παιδάκια, που μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, πηγαίνουν όλα στον ίδιο παιδικό σταθμό και εμφάνισαν συμπτώματα σχεδόν ταυτόχρονα.


Συναγερμός έχει σημάνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς μεταφέρθηκαν εκεί τουλάχιστον επτά παιδιά με συμπτώματα σαλμονέλας.

Σύμφωνα με το tempo24.news, πρόκειται για πολύ μικρά παιδιά σε ηλικία, που πηγαίνουν σε συγκεκριμένο παιδικό σταθμό της Ναυπάκτου και όλα εμφάνισαν συμπτώματα σχεδόν ταυτόχρονα.

Δέκα παιδιά πήγαν στο νοσοκομείο
Μόλις τα παιδιά πήγαν στο νοσοκομείο με τους γονείς τους, οι γιατροί τούς έκαναν αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά μπήκαν στο νοσοκομείο αφυδατωμένα και με θετικούς δείκτες λοίμωξης.

Έλεγχοι στον παιδικό σταθμό
Όπως είπε στο tempo24.news ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέριας, κ. Καρβέλης, άμεσα ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ώστε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί έλεγχοι στον χώρο του παιδικού σταθμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών, με τους μικρούς ασθενείς να ανταποκρίνονται μέχρι τώρα στην αγωγή που τους χορηγείται.

Σύμφωνα με το nafpaktianews, στο νοσοκομείο πήγαν τουλάχιστον δέκα παιδιά, ωστόσο εισαγωγή και νοσηλεία χρειάστηκαν τα επτά από αυτά.

 

in.gr

Shares