Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας 10 παιδιά – Φόβοι για σαλμονέλα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η λοίμωξη να οφείλεται σε μικρόβιο σαλμονέλας από την τροφή που κατανάλωσαν στον παιδικό σταθμό που πηγαίνουν.

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας μεταφέρθηκαν περισσότερα από δέκα παιδιά από την Ναύπακτο με σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Nafpaktianews.gr τα παιδιά ηλικίας από 2 έως 4 ετών εισήχθησαν αφυδατωμένα και με θετικούς δείκτες λοίμωξης στο νοσοκομείο, με εφτά από αυτά να παραμένουν στο νοσοκομείο καθώς κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτούν.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μικρόβιο που έστειλε τα παιδιά στο νοσοκομείο και τις επόμενες ώρες αναμένεται να έχουμε τα αποτελέσματα.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να οφείλεται σε μικρόβιο σαλμονέλας από την τροφή που κατανάλωσαν στον παιδικό σταθμό που πηγαίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news τα συμπτώματα εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά, ενώ σε επικοινωνία του τοπικού μέσου με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε., ο κ. Καρβέλης ανέφερε ότι άμεσα ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά ώστε να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι υγειονομικοί έλεγχοι στον χώρο του παιδικού σταθμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών, με τους μικρούς ασθενείς μέχρι ώρας να ανταποκρίνονται στην αγωγή που τους χορηγείται.

newsbomb.gr

Shares