Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πάτρα: Η δήλωση του Α. Ηλιάδη για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» απαντώντας σε όσα λέγονται για την κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα.

«Τα φάρμακα που έχει αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά αυστηρά σε θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 και για τη διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοξικό οίδημα που δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Ηλιάδης και συνέχισε:

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους Εντατικολόγους Παίδων στον χώρο της ΜΕΘ. Μετά την χρήση η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη μέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται στον χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας».

Ο ίδιος επεσήμανε: «Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα, και δεν αφορούν συνταγογράφηση».

«Η κεταμίνη είναι δηλητήριο στα χέρια ανίδεων»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής που παρουσιάζει η Σίσσυ Χρηστίδου, πρόσθεσε σχετικά με την έκτακτη χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνας.

«Καταρχάς η κεταμίνη είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιείται όχι σε διάρκεια, αλλά στο περιβάλλον της εντατικής. Άνθρωποι ανίδεοι προσπαθούν να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά των γιατρών. Δεν θα δούμε ποτέ την κεταμίνη να χορηγείται σαν την αντιβίωση».

Ο κύριος Λέων επεσήμανε επίσης: «Ο κ. Ηλιάδης μας λέει το πρωτόκολλο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει καταγραφεί η χρήση της. Όλα είναι καταγεγραμμένα. Ο κ. Ηλιάδης μας λέει ότι, όταν κάποιος κάνει χρήση μίας αμπούλας την καταγράφει και την αντικαθιστά για να είναι σταθερή η παρουσία της στην εντατική θεραπεία».

 

 

πηγή: gossip-tv.gr

Shares